sâmbătă, august 29, 2015

Cheesecake cu mere

   


          Ce sa pregatim noi pentru sambata? M-am uitat prin bucatarie si pe masa ma astepta un cos maaare mare cu mere si prune. Prunele au disparut imediat,cand m-am apucat sa fac galuste cu prune (reteta va aparea curand pe blog). Iar cu merele ce sa facem? Numa bine ca in frigider am gasit si crema de branza!! E clar, facem cheesecake bun, bun!! 
          Cheesecake-ul cu mere si nuca a fost delicios! A fost, desigur,pentru ca in cateva ore m-am apucat sa spal tava goala pentru ca cheescake-ul era disparut! 
-KSSS

Ingrediente blat:

300g biscuiti (petit beurre ,sau digestivi)
140g unt (topit)
50g zahar pudra

             
          Punem biscuitii in blender si ii maruntim bine bine.  Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicioasa care se poate modela.Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem hartie de copt).Punem aluatul in tava si cu mana sau un pahar intindem bine aluatul pe fundul tavii.Lasam la cuptor cam 10 minute.Apoi scoatem blatul si il lasam la racit.



Ingrediente crema:

400g crema de branza
2 oua
120g zahar
esenta de vanilie
3 mere (eu am folosit 3 mere de marime medie)
          
          Mixam la viteza mica branza,zaharul si vanilia,pana cand zaharul aproape s-a topit. Apoi adaugam ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.
          Pe marginea blatului rece punem feliile de mere (spalate si decojite),apoi punem crema de branza.Scuturam putin tava pentru a se intinde uniform crema.Apoi dam la cuptor aprox. 10 minute.

            
Ingrediente topping:

50g faina
50g unt rece
2 linguri de zahar
3 linguri de fulgi de ovaz
cateva nuci macinate
scortisoara


          Amestecam faina cu untul.Dupa ce s-au omogenizat umpic adaugam zaharul si fulgii de ovaz.Trebuie sa obtinem o consistenta firimicioasa.
          Scoatem blatul din cuptor si pe deasupra punem feliile de mere (la fel,decojite),punem toppingul,presaram nucile macinate si scortisoara si mai lasam la cuptor 30 minute.
          Cand cheesecake-ul este gata il lasam la racit iar apoi la frigider peste noapte iar dimineata va veti bucura de un desert delicios cu mere! Spor la treaba!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts