duminică, august 23, 2015

Tiramisu







          Era sambata,afara ploua,era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele sa ne apucam de prajitureala! Si ce sa fie ? ce sa fie? Ana mare fan tiramisu, timpul se scurge repede...ce mai? Aveam incotro?Deloc.TIRAMISU SA FIE! 
          Scoatem piscoturile,pregatim cafeaua si...la treaba! Nu ma impac deloc cu cafeaua si am zis :"Ii dau mamei portia mea";si ce sa vezi? Am gustat si eu...asa cam o farfurie plina...as mai fi gustat desigur,dar s-a terminat! Nu-i nimic,mai facem odata! :))
-KSSS



Ingrediente:
un pachet de piscoturi
300 ml cafea (3 in 1,capuccino etc )
4 oua
8 linguri de zahar
500g mascarpone
un praf de sare

Pentru decor:
cacao
fructe de padure

          Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei).Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam 4 linguri de zahar si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
          Separat mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,pana acesta s-a topit. Sa nu va plictisiti si sa lasati zaharul netopit! Adaugam apoi in crema de galbenusuri si cele doua cutii de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi spuma de albusuri cu crema de galbenusuri cu miscari ample,de jos in sus.
          Intr-o tava punem putina crema la baza sa se aseze bine piscoturile,pe care le inmuiem in cafea si formam un strat peste care punem jumatate din crema.
          Apoi formam un alt strat de piscoturi inmuiate (doar pe o parte) in cafea,apoi punem ultimul strat de crema. Presaram cacaua pe desupra si lasam la frigider cateva ore.(Eu am pus pe mijloc niste fructe de padure). Si gata treaba!


       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts