vineri, septembrie 25, 2015

Papanasi


          Trebuie sa va prezint o scurta situatie din care sa intelegeti cat de importanti sunt papanasii pentru familia mea! Totul incepe cand tatal meu vine de la tara cu 2 sticle de lapte,mere,pere,prune,struguri,capsiuni,piersici,cartofi,rosii,castraveti,oua etc.Si vine ,bineinteles, si cu piesa de rezistenta: branza dulce de vaci!! O pune pe masa si mama pune repede smantana langa ea si dulceata fara sa mai puna vreo intrebare.Vine si sora mea desigur,si intreaba repede:"Unde sunt papanasii?Sunt gata?Cand ii faci?Cat dureaza?" si vai de capul meu atunci ca nici cale de intoarcere nu este cand sunt prinsa la mijloc si toti asteapta, ca niste copilasi mici dupa Mos Craciun, sa fac papanasi! :)) Ei acuma doara imi plac si mie papanasii,dar eu as pune imediat mana pe oala sa o pun la fiert cu apa si sa fac niste macaroane:)).
          Nah lasa ca nu-i nimic,imediat facem si papanasii si ii savuram alaturi de o dulceata de prune buna! Eu am facut papanasii sa arate mai micuti si finuti dar am zile si cand ii fac de nici apa nu mai poti bea dupa unul,atat de plin e stomacul de la ei!
-KSSS



Ingrediente:
3 oua
220g zahar
500g branza dulce (puteti adauga cat de multa va place dar eu doar atata am avut)
500g faina (sa fie estetic ca oricum veti folosi muult mai multa,depinde de branza)
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
750 ml ulei
smantana
zahar pudra
dulceata (oricare va place)

          Sa inceapa distractia! Mixam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit.Adaugam branza si continuam mixatul,apoi adaugam praful de copt stins (in zeama de lamaie sau otet).

          Adaugam faina ,la inceput 500g apoi adaugam cata este nevoie ca sa se formeze un aluat usor de modelat pe care il framantam bine pe masa infainata. Formam o bila micuta (cat pumnul) din aluat,apoi o aplatizam umpic iar in mijloc facem o gaura cu degetul urmand ca mai apoi sa mai formam inca o bila,dar mult mai micuta.Fiecarei bile mari trebuie sa ii corespunda una micuta.

 

          Punem la incins uleiul intr-o oala si adaugam papanasii.Papanasii trebuie intorsi si pe cealalta parte.Atentie ca se rumenesc repede!
          Cand s-au rumenit ii scoatem pe un servetel sa absoarba uleiul ,timp in care amestecam smantana (nu am pus gramaj pentru ca faceti cat de mult va trebuie pentru ca papanasii sa fie dulci) cu zaharul pudra. Punem gogoasa de la baza papanasilor,apoi peste punem sosul format din smantana si zahar pudra,punem apoi gogoasa cea micuta,apoi dulceata pe deasupra si sunt gata de servit!


6 comentarii:

  1. Ce buni sunt! Nu am stiut de pontul cu smantana si zahar pudra.De acuma asa am sa ii fac.O zi frumoasa sa ai si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si spor la facut papanasi! Cu siguranta va trebui sa ii faceti de mai multe ori :))

      Ștergere
  2. Ador papanasii! Fac de cel putin 4 ori pe luna:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yaaay cred ca miroase aataat de bine la tine in bucatarie in fiecare zi!!

      Ștergere
  3. Anonim3:33 p.m.

    good job,Meea!
    ador papanașii <3
    Nao

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult ❤ Pupici Nao

      Ștergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts