Ferrero Rocher


          Ferrero rocher, o combinație divină între napolitane, alune și ciocolată fină care mă răsfață după fiecare mușcătură. 
          Nimic nu se compară cu originalul, dar îmi permit de data aceasta să spun și că nimic nu se compară cu prăjiturile de casă! Sunt sigură că bomboanele Ferrero Rocher sunt la inima oricui și de ce să nu încercăm să le pregătim chiar noi? Eleganța lor va încânta musafirii și taaaare bine vor arăta pe masa voastră :). 
* Stiți că rețeta mea am postat-o mai demult, era printre primele rețete postate pe blogul meu. Acum cateva zile mi-am propus să fac din nou bomboane Ferrero Rocher și când am văzut pozele vechi mi-am zis: ”Ohhh rețeta aceasta divină merită niște poze muuult mai speciale!” Așa că am reactualizat rețeta și încă vă încurajez cu drag să o faceți si voi acasă!
** Puteti gasi aceasta reteta si in varianta video (click aici).


Ingrediente (18 buc.):
140g foi de napolitane 
6 linguri Nutella
200g alune de pădure (prăjite și decojite)
150g ciocolată cu lapte


          Începem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu 3-6 linguri de Nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până când aluatul se poate modela ușor (la nevoie mai adăugați Nutella).
          Ne umezim mâinile în apă rece și formăm biluțe în care așezăm o alună în mijloc, urmând ca apoi să modelăm în continuare biluța. Trecem biluțele apoi prin restul de alune măcinate (100g) și le așezăm pe o farfurie învelită în folie alimentară și le lăsăm la frigider 10 minute.          Cât biluțele stau la frigider, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu 50ml ulei. După ce ciocolata s-a racit puțin adăugăm și restul de alune măcinate (rămase după tăvălirea biluțelor) și amestecăm. Scoatem biluțele din frigider și le trecem prin ciocolata cu alune urmând ca apoi să le lăsăm din nou la rece peste noapte sau până când ciocolata s-a întărit. Bucurați-vă de un adevărat răsfăț!


6 comentarii: