sâmbătă, octombrie 17, 2015

Pui cu ardei si piure de cartofi


          Cu siguranta deja bucataresele se gandesc la "meniul" pentru urmatoarea zi iar eu am pregatit aceasta reteta  pentru duminica dupamasa (poza este facuta duminica trecuta insa nu am apucat sa o postez pana acuma).Deja este ca o "traditie" piureul de cartofi si carnea pentru duminica dupamasa si de altfel nu se cade bine sa iei masa in familie si sa nu pregatesti ceva absolut delicios! Iar piureul de cartofi si cu pulpe de pui cu ardei  satisface orice moft! Puteti de altfel sa inlocuiti pulpele cu orice carne va este pe plac :) . Dupa cum vedeti in poza, deja ai mei s-au apucat de mancat iar eu salivam simtind mirosul mancarii, dar m-am adunat si am facut si cateva poze ca sa nu mai postez nepregatita pe blog! 
-KSSS
                                                                                                                                                   
Ingrediente pentru puple de pui:
4 pulpe intregi de pui (fierte)
un ardei gras rosu
sare,piper,boia,cimbru
cascaval
60ml pasta de rosii
2 catei de usturoi
5 linguri de apa

Ingrediente piure de cartofi:  
8 cartofi mari             
o cana de lapte caldut
2 linguri de margarina (sau unt)
sare,vegenta,putin zahar

          Incepem prin a pregati pulpele de pui: dupa ce le-am fiert le taiem 4 buzunarase (sau 3 in functie de marimea pulpei) in care bagam 4 felii de ardei.Condimentam cu sare,piper si boia.
          Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele de pui,apoi le acoperim cu o lingura de pasta de rosii pentru fiecare pulpa.Amestecam separat apa cu usturoiul pisat si il punem peste pulpe, dupa care radem cascaval pe deasupra si condimentam cu cimbru.
          Acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam la cuptor la foc mediu o ora sau pana cand pulpele
sunt gata.

          Pentru pregatirea piureului punem cartofii curatati si taiati in 4 la fiert.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si  ii pisam cu ajutorul presei pentru piure.Adaugam apoi margarina,laptele si vegeta si amestecam.Eu pun intotdeauna si putin zahar,nu-i ofera un gust foarte dulce dar eu simt lipsa lui.
          Pe o farfurie punem pulpa de pui si langa piureul de cartofi asezat in scari peste care punem o lingura de ulei incins. Serviti mancarea alaturi de sfecla sau muraturi. O zi frumoasa va doresc!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts