sâmbătă, noiembrie 14, 2015

Prajitura inghetata falsa


           Nu, nu umblu cu falsificatii doar ca prajitura aceasta este geniala :))!  Un blat de ciocolata cu crema pufoasa mmm ♥.Ce sa vreti mai mult? A fost printre primele prajituri facute de mine si care a iesit din prima!  Nu arata nici ca o inghetata dar gustul cu siguranta reaminteste de inghetata de vanilie din mijlocul verii.Si chiar daca este mai frig afara,gustul de inghetata il simtim prin aceasta prajitura 
-KSSS

Ingrediente pentru blat (23x40 cm )
5 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao

Ingrediente pentru crema:
4 galbenusuri
3 linguri amidon
250ml lapte
250g unt (la temperatura camerei)
100 g zahar pudra
esenta de vanilie

Ingrediente pentru bezea:
4 albusuri
100 g zahar

          Prima data pregatim blatul cel de toate zilele:)). Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare . Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea.
          Separat,amestecam faina cu praful de copt si adaugam apoi peste blat.Desssiiigur,acuma adaugam si cacaua (sincer,in 3 din 4 dintre blaturile mele cu cacaua UIT SA PUN CACAUA :)) ). Si acum e momentul cand "gustam"putin ce a mai ramas din aluat ;;)

          Tapetam  tava cu hartie de copt,punem blatul inauntru si lasam la cuptor,la foc mic,aprox. 20-25 minute.



           Sa pregatim acuma si crema delicioasa.Galbenusurile le amestecam cu amidonul si laptele si punem pe foc mic,amestecand continuu,pana cand se ingroasa ca o budinca.Adaugam vanilia si  lasam apoi la racit.

          Untul il mixam cu zaharul pudra pana cand devine cremos,apoi adaugam,lingura cu lingura,crema racita. Sa nu faceti cu inima si sa credeti ca s-a taiat crema,se leaga la loc!
          Mixam apoi cele 4 albusuri spuma tare,apoi adaugam zaharul si la fel,mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
          Blatul racit il acoperim cu crema de vanilie,apoi lasam la frigider sa se intareasca putin.Dupa ce s-a racit punem peste si bezeaua apoi decoram cu linii orizontale de ciocolata topita.Lasam la rece peste noapte sau daca chiar ispita este prea mare,treceti cu vederea si gustati dupa ce sta macar 2 ore la rece :D

                  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts