sâmbătă, februarie 20, 2016

Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure


          Fiecare zi de nastere devine din ce in ce mai frumoasa in fiecare an! Totusi,anul acesta a depasit cu muuult asteptarile mele. Inca de dimineata colegele mele m-au asteptat asa:
 
Nu-i asa ca sunt dragute?♥
          A fost atat de emotionaaaaant ♥.Apoi ziua a continuat cu o distractie ca intre fete,in familie etc. Ziua mea s-a cam intins pe 3-4 zile:)). Ca la palat nu?Trei zile si trei nopti:)). M-am simtit rasfatata la maxim si am o placere vinovata care se va termina cu cateva kg in plus pentru caaaa,ciocolata e de top!
          *Au fost o zapaceala maxima pentru mine zilele acestea asa ca imi pare taaaare rau ca nu am reusit sa surprind nici macar 20% din bunatatea tortului prin poze :( . Siiii nici nu am prea prezentat reteta ca la carte,lumina zilei nu mi-a oferit prea mult prilej sa face poze mai frumoase tortului dar credeti-ma ca acest tort este absolut divin si crema de mascarpone va da pe spate! Nu eram mare fan "mascarpone" insa de acuma am sa fiu sigur:)).Va spun din suflet ca a fost printre cele mai iubite torturi! S-A TERMINAT DE NICI NU AM APUCAT SA FAC POZA DECAT ULTIMEI FELII DIN MAREA BUNATATE . Tortul a fost gata  pe la  ora 14 iar urmatoarea zi la ora 12-13 eraaaa deja dat disparut :)).
-KSSS



Ingrediente blat: (cu diametru 24cm~primita cadou ♥~ cu diametru 24cm)
6 oua
6 linguri de apa rece
12 linguri de zahar
12 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
vanilie


Ingrediente crema:
250g mascarpone
200g zahar pudra
300ml frisca lichida
fructe de padure


Ingrediente sirop:
5 linguri zahar
o cana de apa
esenta de rom


Ingrediente decor:
200g ciocolata alba
50ml frisca lichida
colorant alimentar (rosu)
decoruri pentru tort comestibile (eu am folosit floricele)



          Pregatim pentru prima data blatul: Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt si vanilia. Punem blatul in forma de tort (cu peretii detasabili) unsa cu ulei si tapetata cu faina si lasam blatul la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Eu am vrut neaparat ca tortul meu sa fie inalt asa ca am mai facut un blat exact la fel doar ca l-am facut din 3 oua.


         Pregatim clasicul sirop pe care inca nu simt nevoia sa il schimb! Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie"!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

          Pentru crema procedam astfel: mixam mascarponele (rece) cu zaharul pudra pana cand se omogenizeaza frumos si se intareste. Separat,mixam frisca lichida pana cand devine tare (atentie insa sa nu o mixati prea mult,se va taia!!!). Peste mascarpone adaugam frisca,lingura cu lingura.


           Eu am taiat blatul din 6 oua in 2 dar voi puteti sa il taiati si in 3. In tava pentru tort punem primul blat,il insiropam biiine (stiti ca sunt maaare fan torturilor insiropate bine ♥ ) si punem 3-4 linguri din crema. Peste crema presaram fructe de padure si punem urmatorul blat,sirop,crema,fructe de padure si apoi ultimul blat ( al meu este blatul facut din 3 oua). Scoatem peretii tavii si imbracam tortul in restul de crema ramasa.
          Pe baie de aburi topim ciocolata alba umpreuna cu cei 50ml de frisca lichida. Amestecam ciocolata alba cu colorantul alimentar si glazuram usor tortul.  Decoram cu floricele si fructe sau cum va merge imaginatia!



         Lasam tortul la frigider cateva ore apoi grabiti-va sa va rasfatati pana nu ramaneti fara!:))
        



 

6 comentarii:

  1. Uau ce surpriza frumoasa.Clar esti iubita tare.Delicios tort si la multi ani fericiti si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arată delicios. Când o sa mai faci vreau sa gust și eu o bucățică. ❤

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani la fel de frumosi si sanatosi!!!!

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts