luni, martie 21, 2016

Pizza cu salam,ciuperci si porumb


          Stiti ca ma feresc de framantat ca de foc,nu? Ei bine weekend-ul acesta mi-am luat inima in dinti si am facut o pizza de casa.Am framantat pana mi-au sarit capacele si mi-am promis mie ca primul lucru cand ma voi muta la casa mea este sa imi cumpar masina de framantat! Nici pat sau calorifer nu-mi pun, pana nu imi cumpar "scaparea mea" cand vine vorba de framantat :)).Bine,acuma si finalul a fost numai bun pentru stomac,asa ca,A MERITAT framantatul!
          Cred ca deja va ganditi mai bine sa comandati pizza si vreau sa va spun si o intamplare haioasa,sa va mai relaxati putin-sau poate nu! Sper doar ca mama sa nu citeasca aceasta postare haha:)). Cand am intins aluatul in tava,l-am intins cu ajutorul uleiului,mi se pare muult mai usor. Dar numai bine ca mi-a alunecat sticla de ulei din mana,unde credeti?Pe jos (AR FI FOST PERFECT),pe masa ( NICI NU MA INTERESA) dar nuuu....a cazut exact peste coltarul din bucatarie,ALB, imprastiind uleiul peste tot. ~HORROR~ :))ahaha. Si bineinteles ca m-a luat cu lesinurile, nici nu am mai observat ca sticla era deja jumatate cursa: pe coltar si pe podea.Am curatat si spalat tot si sincer parca arata mult mai fain coltarul acuma:)). Fiecare face cate o nefacuta in bucatarie,nu-i asa? Care este cea mai amuzanta peripetie a voastra in bucatarie?
-KSSS


Ingrediente(2 pizza):
500g faina
jumatate de cub de drojdie proaspata
sare
1 cana de lapte caldut
1 lingura de zahar
3 linguri ulei
un ou batut
apa calduta/lapte caldut pentru framantat
salam,cascaval,ciuperci,porumb
cimbru

          Ma ia deja cu transpiratiile cand ma gandesc iarasi la framantat:)).
         Intr-un vas mare punem faina de jur imprejur,lasand in mijloc un cuib micut.Pe marginea vasului,peste faina,punem sarea. In mijlocul vasului faramitam drojdia,punem laptele caldut si zaharul si lasam sa se umfle amestecul.(aprox. 20 de minute,fara sa atingem vasul). Incepem framantarea prin amestecarea treptata a amestecului de drojdie cu faina de la baza si tot asa pana cand incorporam toata faina. Adaugam apoi uleiul si oul batut si la nevoie mai adaugam lapte/apa sau faina si framantam aluatul(eu l-am impartit in 2,l-am framantat pe rand si mi-au iesit 2 pizza).



          Intindem prima bucata de aluat (sau depinde in cate ati impartit aluatul) cu sucitorul pe masa infainata apoi, ungem cu ulei aluatul si il intindem ,tot cu ajutorul uleiului,in tava.
          Ungem aluatul cu pasta de rosii,presaram apoi salamul taiat cubulete,ciupercile taiate marunt si porumbul. Punem pe deasupra si cascaval ras si cimbru




           Dam pizza la cuptor si repetam aceiasi pasi si pentru a2a pizza. Savuram pizza alaturi de un sos de rosii sau sos de maioneza cu usturoi .
           O saptamana frumoasa sa aveti!



 

2 comentarii:

  1. pff intr-o zi faceam un tort pentru ziua unei vecine. Am pregatit blatul si nu am fixat bine peretii detasabili ai tavii si cand am ridicat tava sa o pun la cuptor s-a imprastiat tot aluatul pe jos =))) Atunci nu mi s-a parut deloc amuzant insa acum rad pe nesaturate :)))

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts