vineri, aprilie 22, 2016

Laste cu ulei de seminte de dovleac


         Ce inseamna sa ai timp liber...s-au adunat in doar cateva zile,muuulte retete pe caare abia astept sa vi le prezint. Reteta de astazi nu face parte din categoria "retete usoare pentru stomac",insa promit sa revin dupa Paste cu una! :)
        Laste,sau cum le spunea bunica mea-surcele! Este mancarea mea preferata din copilarie,ok a mea si a tatalui meu! Cand mergeam la tara,la bunica, ma astepta intotdeauna cu o tigaie de cartofi prajiti sau cu surcele....uuuhhm sunt atat de gustoase! Poate ca nu pare,sincer denumirea de "ulei de seminte de dovleac" nu m-a prea atras nici pe mine,nu sunt fan dovleacului. TOTUSI, acest ulei m-a dat pe spate in combinatie cu lastele <3 Daca nu aveti timp pentru framantat ,alea alea, puteti sa inlocuiti lastele cu paste,insa se simte diferenta! Mergeti pe incredere si faceti aceasta reteta delicioasa,la urma urmei,eu nu postez retete care nu dau pe spate,nu ? ahaha:))
-KSSS


Ingrediente:
1kg faina (sa iasa masa bogata!:)) )
3 oua
apa calduta
sare
ulei de seminte de dovleac


        Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-.  Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul lasat din mijlocul fainii punem cele 3 oua batute si putina sare.


        Amestecam usor faina cu ouale,adaugand treptat si apa calduta. Adaugam cate putin,pana ce compozitia se leaga si avem un aluat (mai adaugati si faina la nevoie). Aluatul il impartim in 4 si intindem pe rand fiecare bila in foaie subtire.

        Taiem apoi laste si mai mari si mai mici,si mai late si mai inguste ahaha:)). Deci,taiem lastele in functie de rabdare,in fasii lungi.


        Lastele le intindem pe o foaie maare si le lasam la uscat peste noapte (daca sunteti nerabdatori,ca mine,le lasam la uscat macar 2-3 ore).
        Punem apa la fiert impreuna cu o lingura cu sare si cand fierbe adaugam lastele si le lasam la fiert. Le scurgem de apa si le intindem pe masa sa se usuce bine de apa ramasa.


         Si, insfarsit,le servim alaturi de uleiul de seminte de dovleac si putina sare!




6 comentarii:

  1. Anonim8:14 p.m.

    Ce idee! Nu am stiut ca exista asemenea ulei si nici macar ca se mananca cu laste! Super,am sa incerc si eu reteta maine.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona9:19 p.m.

    Imparti si cu vecinii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha, deci lastele sunt un gen de taitei... bine de stiut! Prima data am crezut ca e o greseala de tipar, si ai pus l in loc de p de la paste :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ahaha am mai auzit asta :) Sunt un fel de taitei mai grosi, taare buni :)

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts