duminică, aprilie 10, 2016

Prajitura Raffaello




          Sunt ataat de entuziasmata sa va prezint una din cele mai bune prajituri cu cocooosss ❤ DIVIN! Am ales sa fac o crema care sa nu fie prea "grea" la stomac,sa se digere bine. Combinatia dintre cele doua blaturi si crema de ciocolata nu iti da prilejiul sa obiectezi absolut nimic ! Cu siguranta aceasta prajitura va fi pe masa in timpul sarbatorilor de Pasti anul acesta,alaturi de inca o prajitura cu capsiuni (cred) pe care am sa v-o prezint abia dupa sarbatori :( Daar,noroc ca sarbatoarea Pastelui este in fiecare an,nu ?:))
          Uuuh si pozele geniale facute prajiturii la final,sunt doar datorita minunatei Noemi Bobaila, care pune un strop de pasiune si unul de creativitate in fiecare poza facuta ! Nici nu mai trebuie ataata prezentare nici prajiturii si nici pozelor,e clar ca sunt de necomparat! Sper ca ati avut un sfarsit de weekend linistit :)
-KSSS


Ingrediente crema:
400g ciocolata alba
400ml frisca lichida
esenta de vanilie (sau migdale)



Ingrediente blat 1:
3 oua
200g zahar
100ml lapte
70ml ulei
200g faina
jumatate de plic praf de copt



Ingrediente blat 2:
4 albusuri
100g zahar
100g cocos
50g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie (sau migdale)



         Intai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste (ATENTIE SA NU FIARBA!). Adaugam esenta de vanilie si lasam ciocolata la racit putin. Dupa ce s-a racit punem ciocolata topita la congelator pentru 2 ore,timp in care pregatim blaturile.
       


          Dupa ce ciocolata a stat la congelator 2 ore,o mixam la viteza maxima pana ne sar capacele! (bine,nu-i asa mult,doar vreo 10-12 minute,continuu).

          Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile  cu 100g zahar pana cand zaharul aproape s-a topit. Adaugam apoi laptele si uleiul si omogenizam bine. Separat, mixam albusurile spuma tare,dupa care adaugam restul de zahar (100g) si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.  Peste spuma de albusuri adaugam si amestecul de galbenusuri,faina si praful de copt.
       


  
          In tava pentru copt punem hartia de copt si blatul si lasam la cuptor aprox. 20-25 minute.

     


           Blatul 2: Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi cocosul,e destul 100g,eu am cam exagerat cu cocosul:)). Adaugam apoi si faina si praful de copt.

         In tava pentru copt punem  hartie de copt si intindem aluatul.Dupa cum vedeti,aluatul se intinde cam greu,dar pana la urma ii dam noi de capat! Lasam blatul la cuptor aprox. 20-25 minute.


          Asamblare: Punem in tava primul blat (blat 1) ,il insiropati daca vreti(eu nu l-am insiropat),apoi punem mai mult de jumatate din crema. Punem peste si al doilea blat (blat 2) ,apoi punem restul de crema si presaram muuuult cocos.

            Lasam prajitura la frigider peste noapte si a doua zi, (la mine s-a mancat deja din ea si nu a stat nici macar 2 ore la figider:)) ),o savuram din plin!













7 comentarii:

  1. Corina3:56 p.m.

    Imi plac atat de mult prezentarile tale si intrigile ❤❤❤ Am sa fac si eu prajitura asta de Paste si abia astept sa prezinti si cealalta reteta.Caut insa si o reteta de mancare chinezeasca ceva? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Corina! Multumesc pentru aprecieri ❤ Am sa postez si o reteta de mancare chinezeasca curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. cu siguranta reteta asta fa fi pe masa mea de Paste si mi.a placut la nebuniiieee cand am savurat.o in cls

    RăspundețiȘtergere
  4. asa Danelo 😂 spor la treaba 💋

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat-o si eu. Foaarte buna :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim2:05 p.m.

    imi poti spune te rog dimensiunea tavii in care ai facut prajitura?

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts