sâmbătă, iunie 18, 2016

Cupcakes cu vanilie & DIY Cupcakes stand



          Sunt aattat de entuziasmata sa va prezint surpriza pe care am mentionat-o prima data aici. Sunt convinsa ca muulte dintre voi sunteti in cautarea unui stand pentru cupcakes si m-am gandit sa va usurez munca! Pentru ca astazi va prezint modul in care mi-am facut un stand pentru cupcakes acasa. Umpic cam subred, ce-i drept, dar pentru mine este perfect! L-am pregatit acum cateva zile si a rezistat desigur pana astazi, cand am facut si cupcakes-urile de vanilie. Suuunt ataaaat de draguuuute si m-am indragostit pe loc de ele si nu am putut rezista sa nu scriu astazi reteta si sa va prezint cum sa faceti cele mai bune cupcakes-uri de vanilie si un stand pentru ele, cum se cuvine! Urmariti pasii de mai jos si dati-mi de stire despre cum v-a iesit si voua! FINGER CROSSED!
-KSSS


                                                             DIY CUPCAKES STAND


         Asa cum ii spune si numele,  DIY (do it yourself), acest stand il puteti face acasa, chiar voi! Pentru asta aveti nevoie de:
-6 cartoane taiate cercuri: 2 mari, 2 mijlocii si 2 mici (ale mele au avut diametru de 28,25 si 21)
-lipici
-autocolant alb (sau orice altceva doriti sa imbracati cartoanele)
- panglici (orice model,orice culoare)
-2 obiecte potritive pentru sprijinul cercurilor ( conserve, cutii, etc.)

          Va spun ca este foooarte simplu sa faceti acest stand si nu va panicati de ceva ce nu aveti! Nu aveti lipici bun, inlocuiti-l cu ace, patratele autoadezive, le-am incercat pe toate si toate au dat rezultatul mult asteptat! Orice se poate inlocui, despinde de imagiantia fiecaruia:). Terminam cu povestile si ne apucam de treaba: lipim discurile 2 cate 2 (fiecare cu marimea care ii corespunde).

          Dupa ce le-am lipit le imbracam in autocolantul alb. Pentru sustinerea discurilor eu am folost 2 pahare pe care puteam sa jur ca le folosesc doar la deserturi, insa iata ca le-am mai gasit inca o intrebuintare :)).  Le imbracam si pe acestea in autocolant.Voi puteti folosi, dupa cum am spus si mai sus, conserve goale,cutii orice va este la indemana.
       

          In mijlocul discurilor facem un X unde urmeaza sa lipim paharele de sustinere.  Asadar, prima data punem piciorul de baza al suportului (cel care daca nu este foarte mare, nu se va vedea;Eu am pus un vas mai lat si mic chiar la baza suportului, tot pe mijloc.), apoi lipim de el discul cel mare, apoi lipim paharul de sustinere, discul cel mijlociu, al2-lea pahar de sustinere si ultimul disc. Pfiuu ce complicat mi se pare sa explic, sigur veti intelege din poze totusi:)).
*in poza de mai jos nu am pus baza

          Pentru marginile discurilor vom avea nevoie de 3 marimi diferite de panglici (in functie de diametrul fiecarui disc). Lipim panglicile pe marginea discurilor. Puteti alege ooorice model de panglica, eu am ales una cu buline pentru inceput iar apoi am tot schimbat-o in functie de ce model aveam nevoie pentru suport.



          Taadaaa!! Cum arata? Va place? Nu e greu,ati vazut. Trebuie doar sa aveti rabdare si imaginatie. Spor la treaba si acum haideti sa vedeti si cum am facut delicioasele cupcakes cu vanilie.




                                                            CUPCAKES CU VANILIE


Ingrediente briose (15):
120g unt
100g zahar pudra
2 oua
50ml ulei
250g faina
1/2 lingurita praf de copt
colorant alimentar rosu (optional)



Ingrediente crema de vanilie:
100g unt
150g zahar pudra
200g ciocolata alba
esenta de vanilie


          Pentru prepararea brioselor vom proceda astfel: mixam untul moale cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema fina si zaharul nu se mai simte. Adaugam apoi cele 2 oua si continuam mixarea.


          Punem apoi uleiul si amestecam bine. Separat, amestecam faina cu praful de copt si il adaugam peste compozitia anterioara. In caz ca nu se oberva asa de bine in poze, eu am pus si puuutin colorant alimentar rosu. Deasupra pare un blat obisnuit dar interior se poate vedea blatul roz. Astazi nu am avut chef sa vad un blat obisnuit facut din oua din magazine si am zis sa-l mai imbunatatesc umpic:)).


          In tava pentru briose punem si hartiile pentru briose. Punem cate o lingura din blat in fiecare foicica si dam tava la cuptor pana cand briosele s-au copt.



          Pentru crema mixam untul moale cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul.
          Separat, topim ciocolata alba impreuna cu 50ml frisca lichida. Pentru prima data cand am facut aceasta crema, am pus 100g de ciocolata dar a2a oara am pus 200 si a fost mai delicioasa!

          Mixam apoi ciocolata alba pana cand se raceste, Punem din ciocolata in crema de unt, lingura cu lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Punem si esenta de vanilie.


          Am  schimbat hartiile brioselor deoarece nu imi place cum se vad asa "coapte" si am pus hartii albe, proaspete hahah:)). Decoram briosele cu crema de vanilie si le lasam la frigider cateva ore apoi le asezam pe suportul facut de noi, sa se simta mandre!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts