marți, iunie 14, 2016

Prajitura cu ciocolata



         M-am tot gandit cum as putea prezenta aceasta reteta incat sa evidentiez perfect gustul divin al acestei prajituri? Apoi m-am gandit cum sa fac pozele astfel incat sa va conving dintr-o privire ca este absolut delicioasa? Incerc insa sa o descriu ca fiind cea mai buna prajitura pentru toti fanii ciocolatei ! Da, pentru TOTI. Chiar si cei care sunt mai greu de impresionat vor exclama cu siguranta: "DIVIN!" Eu asta am auzit toaaata ziua aceea (spun ziua pentru ca nu a rezistat mai mult haha:)) ). Blatul este pufos iar crema atat de fina de nici nu va puteti imagina! E clar ca nu pot nici prin cuvinte,nici prin poze sa arat ca de divina a fost...Totusi, singurul mod in care puteti gusta una dintre cele mai delicioase prajituri de ciocolata este sa faceti reteta! Promit ca va veti convinge singuri fara ca eu macar sa mai spun un cuvant.
-KSSS



Ingrediente blat:
6 oua
12 linguri zahar
12 linguri faina
60ml ulei
 praf de copt
3linguri cacao
esenta de vanilie



Ingrediente crema:
3 oua
150g zahar pudra
100g ciocolata
200g unt
2 linguri cacao
50ml frisca lichida



         Dupa cum am mai spus si in retetele anterioare, cuptorul meu are ceva probleme asa ca am copt foile pe rand. Urmeaza sa facem 3 foi deci pentru 1 foaie procedam astfel: Mixam 2 albusuri spuma tare. Adaugam apoi 4 linguri din zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si cele 2 galbenusuri.



          Dupa ce am incorporat galbenusurile punem 20ml de ulei si amestecam.Adaugam apoi si 4 linguri de faina,1 lingura de cacaua si 1/2 lingurita praful de copt. Omogenizam bine si punem apoi o lingurita de esenta de vanilie.



          Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina apoi dam blatul la coptor pana cand s-a copt. Procedam la fel si cu celalalte 2 blaturi.


 
          Pregatim acum una dintre cele mai bune creme de ciocolata! Asadar, pe baie de aburi punem ouale si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.

 
          Mixam amestecul de oua la viteza maxima pana cand compozitia s-a racit (dureaza aprox. 10 minute). Separat, topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Adaugam ciocolata topita peste crema de oua si amestecam bine.


          Separat, mixam untul moale (la temperatura camerei) cu cacaua. Adaugam apoi crema de ciocolata, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare adaugare.


          Nu-i asa ca arata perfect?

          Impartim crema in 3 si asamblam astfel: in tava punem primul blat,apoi o treime din crema, urmatorul blat, crema , al3lea blat si apoi restul de crema. Eu am pus deasupra un mix de cacaua pentru lapte si capucino.
          Dam prajitura la frigider cateva ore apoi mancam repede din ea, pana mai apucam!
       





2 comentarii:

  1. Pe mine m-ai convins deja dragua!SIGUR voi incerca reteta sambata cand ma mai lasa serviciul sa respir.Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat sa-mi spui cum a iesit! ksss

      Ștergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts