Cakepops
          Întâi de toate trebuie să vă povestesc o întâmplare care doar acum mi se pare amuzantă haha:)). Mi-am propus să fac cakepops, m-am dus la magazin să îmi cumpăr cele necesare. Țin să menționez ca niciodată nu iau ce trebuie din prima...tot îmi zic: ”Nu am nevoie de o listă, știu deja ce îmi trebuie!”Ajung acasă și constat că nu am aia,aia aia etc. Deci mai merg la magazin de cel puțin 3 ori haha :)). Așa s-a întâmplat și în ziua în care am facut cakepops. Și pentru că nu era îndeajuns doar atât, după ce am copt blatul pentru cakepops a trebuit să ies vreo 30 minute până în oraș. Ce se poate întâmpla în 30 de minue? Vin acasă, ma pregătesc de continuat gătitul  și văd tava în care am lăsat blatul, lângă aragaz. Tava este exact unde am lăsat-o, dar blatul mâncat pe mai mult decât jumătate! Așa-i la noi, vrei sa păstrezi ceva bun, pui bilet cu ”NU MÂNCA” și ar fi bine ca ceea ce păstrezi sa dispară imediat altfel biletul nu se citește haha:)). Pe bune că atunci nu mi s-a părut deloc amuzant însă acum da haha:)).
          *Ingredientele de mai jos sunt valabile pentru o cantitate mare de cakepops-uri, eu cu ce a mai rămas am facut doar 4-5.

          Apropo, în poza de mai jos puteți observa că am adăugat un nou gadget (nu trebuie să știți ce este acela, nici eu nu am știut) unde veți putea vedea ce urmează sa postez pe blog de cate ori prepar o rețetă nouă.
-KSSS
Ingrediente:
4 ouă
200g zahăr
100ml lapte
100ml ulei
150g făină
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
2-3 linguri de dulceață de căpșuni (aici puteți găsi dulceața mea de capșuni)


Ingrediente decor:
200g ciocolată albă
60ml frișcă
50g unt
 bețe de frigărui
           Pregătim întâi blatul pentru cakepops-uri: mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta s-a topit. Adăugăm laptele și uleiul și continuăm mixarea. Separat, amestecăm făina cu praful de copt și punem amestecul peste ouă. Adăugăm si esența de vanilie.

           Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm blatul pe care îl lăsăm la coptor până trece testul cu scobitoarea.
          Pentru decor trebuie să topim ciocolata albă împreună cu frișca lichidă și untul. 
          Lăsăm amestecul la rece 1-2 ore.
         Într-un vas, fărămițăm blatul și îl amestecăm cu 2-3 linguri de dulceață. Amestecul trebuie sa fie ușor de modelat.   
            Din blatul amestecat cu dulceață formăm biluțe potrivite. Scoatem ciocolata albă din frigider și scufundăm bățul de frigarui în ciocolata albă, cam 1 cm. Înțepăm biluțele cu bețele de frigarui, le așezam pe o farfurie imbrăcată în folie de aluminiu și le dăm la rece 10 minute.
          Întretimp, mixăm la viteză maximă ciocolata albă rămasă până obținem o cremă. 
            Scoatem biluțele din frigider și le decorăm cu ciocolată albă cu ajutorul unui poș. Le mai lăsăm la rece până ciocolata s-a întărit și apoi ne bucurăm de rezultat alături de cei dragi nouă!  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu