vineri, august 12, 2016

Inghetata de vanilie cu nuci si caramel



          Ugggh ce ma oftic ca s-a stricat vremea chiar cand vreau sa postez aceasta retetaa!! Am facut-o acum cateva zile, era caaaaald si inghetata aceasta era un rasfaaat!! Daar, eu stiu ca cei mai mari fani ai inghetatei intotdeauna isi fac timp sa o savureze, indiferent de vreme! Prooomit ca este cea mai buna inghetata EVER!! Daca ati facut sosul de caramel deja stiti ce genial va fi gustul in combinatie cu  inghetata, iar restul care nu, puteti doar sa va imaginati:P
         Noua ne place inghetata! Mai ales tatalui meu, CEL MAI MARE FAN! Pana acum v-am prezentat inghetata de cocos si aceasta de astazi. Mai urmeeeaza oo gramaada de retete delicioase insa timpul nu imi permite sa vi le prezint pe toate acum. Ar inseamna sa postez cate una la fiecare 10 minute haha:)). Data viitoare insa, va prezint cateva secrete mici din bucatarie. Asta pentru ca am observat ca sunteti muulte tinere care pasiti pentru prima data in bucatarie si imi sunteti taaare simpatice! Pupici!
         



Ingrediente:
3 oua
100g zahar
130g samburi de nuci
400ml frisca lichida
esenta de migdale


          Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi.  Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe foc pana cand apa fierbe. Deasupra oalei punem vasul cu ingredientele (oua+zahar, ciocolata+unt, etc.) si lasam focul mediu sau mic, in functie de necesitate. Eu folosesc intotdeauna un vas de inox. Vasul cu ingredientele nu trebuie sa atinga apa, astfel se evita transferul de caldura prea bursc. Asadar, pe baie de aburi punem ouale amestecate cu zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.



          Dupa ce zaharul s-a topit, luam vasul de pe foc si mixam amestectul pana cand s-a racit.


          Separat, mixam frisca lichida pana cand s-a format o spuma tare.
          Punem din frisca cate putin peste amestecul de oua, amestecand usor, cu miscari ample, de jos in sus. Adaugam nucile (taiate bucati sau tocate marunt) si esenta de migdale.



          Turnam compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
         Servim inghetata cu voie buna sii muult sos de caramel!




3 comentarii:

  1. Anonim7:03 p.m.

    Nu refuzam niciodata inghetata!Ne place si noua

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim7:17 a.m.

    Buna... ciocolata si untul nu apar la ingrediente

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună seara! În paranteza de mai sus am dat exemple de combinații folosite pe baia de aburi. La această înghețată nu am folosit unt sau ciocolată. Pupici

      Ștergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts