sâmbătă, noiembrie 26, 2016

Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze


          Astazi am de impartasit cu voi 3 lucruri:
         1. De cand tot astept sa imi folosesc si eu forma de copt pentru guguluf!!! Si da, numele acestui chec este foooarte amuzant, stiu haha:))! Am facut un guguluf cu crema de mascarpone si coacaze pentru acest weekend, dar a rezistat doar de vineri dupamasa pana vineri seara:(. Ar fi de inteles daca eram muulti in familie, dar suntem doar 4 haha:)). Acest lucru denota caat de bun a fost!! 
          2. Ati observat si suportul de tort??? Daca NU, va explic eu ce este cu el. L-am facut chiar eu, la un atelier de sculptura. A durat ceva pana sa il pot finaliza, dar iata-l, stand mandru in fata voastra! Am sa ii fac o prezentare cum se cuvine cat de curand, dar trebuie sa ii schimb culoarea pana la "lansarea" lui oficiala haha:)).
          3. Ne  apropiem cu pasi repezi de luna decembrie si pregatesc inca o surpriza delicioasa pentru voi! In 1 va fi ziua mamei mele si o voi rasfata cu ceva dulce asa cum se cuvine! Pana tunci insa, va las o delicioasa reteta de guguluf si ne vedem in 1! Pupici!




Ingrediente blat:
6 oua
150g zahar
50ml lapte
110g faina
1/2 lingurita praf de copt
colorant alimentar mov (sau rosu + albastru)


Ingrediente crema:
100g zahar
2 galbenusuri
250g mascarpone
esenta de vanilie
100ml frisca batuta
coacaze



          Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si galbenusurile.


           Separat, amestecam faina si praful de copt si punem amestecul peste oua. 
          Adaugam si colorantul alimentar (in functie de cat de pronuntata doriti sa fie culoarea).
          Forma de copt pentru guguluf o ungem cu putin ulei apoi turnam blatul inauntru. Lasam blatul la cuptor 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


          Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit apoi il scoatem usor din tava pe un fund de lemn sau pe o farfurie.
                                        

         

          Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana cand zaharul aproape s-a topit.  Lasam amestecul de galbenusuri sa se raceasca, apoi adaugam branza mascarpone si mixam pana cand obtinem un amestec omogen.


          Punem in continuare peste crema de mascarpone si esenta de vanilie si frisca batuta.


          In continuare, taiem blatul in doua. Pe marginea din exterior si pe marginea din interior al primului blat, cu ajutorul posului, punem crema sub forma de stelute (sau orice alt model va place. Puteti sa ungeti pur si simplu blatul cu crema), lasand un mic sant intre straturi. In acel sant urmeaza sa punem coacazele (vezi poza de mai jos).



          Punem deasupra si al doilea blat, il ornam cu crema si coacaze si lasam guguluful la rece 2-3 ore. Il servim cu voie buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts