joi, decembrie 01, 2016

Tort cu crema de ciocolata alba si turta dulce



          La multi ani, mamico!
          Deja ati invatat cate ceva anul trecut despre mamicuta mea, cand i-am facut deliciosul WINTER CAKE . O casuta de vacanta, nu? haha:)) I-am pregatit mamei mele o mica surpriza si stiti cum sunt mamele, adica in general femeile, nu prea merge treaba cu "surpriza". De data aceasta, a mers!! Am pregatit cadoul pe masa (spunandu-i mamei ca suntem plecati fiecare in treaba lui) si am asteptat sa soseasca mama de la serviciu. Era 19:10 si stiam ca mama nu va ajunge asa repede asa ca am zis sa fac un dus rapid. Cand mi-a fost lumea mai draga, se aude soneria sunand. Imbracarea si la usa! Ne pregatim sa cantam si ce sa vezi: era tatal meu la usa hahah:)). Faza amuzanta era ca eu credeam ca tata era in camera lui, nicidecum plecat din casa! Nu am mai facut dus, am zis ca astept, la 19:20 sigur vine. A venit la 20:01! Oricum merg pe principiul  "sanatosi sa fim"!
         Incep cu multumirile in ordinea alfabetica haha:)). Serios acum, ii multumesc mamei mele pentru fiecare mangaiere si fiecare sacrificiu facut pentru mine. Imi doresc sa fiu macar pe jumatate o mama atat de buna cum este mama mea. Se spune ca familia nu ti-o poti alege, este adevarat pentru eu una nu as fi putut sa imi aleg o mama atat de iubitoare si atat de perfecta! Dar, Domnul stie sa aleaga ce este cel mai bun pentru noi si astfel a creat-o pe mama sa ne fie mangaiere si sa ne iubeasca toata viata ei, pe noi, binecuvantarile ei din Cer!




Ingrediente blatul 1,2:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
o lingurita praf de copt
esenta de rom
2 linguri ulei
4 linguri apa


Ingrediente blatul 3,4:
4 albusuri
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
o lingurita praf de copt
esenta de rom
4 linguri de apa
ornamente colorate (nu stiu cum se numesc haha:)) )


Ingrediente crema:
150g ciocolata alba
200ml frisca lichida
2 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
3 buc. turta dulce


Ingrediente sirop:
5 linguri zahar
o cana de apa
esenta de rom


Ingrediente decor:
200ml frisca lichida
colorant alimentar albastru
zahar



          Pare putin cam complicata lista, dar o sa va lamuresc acum: tortul este compus din 4 blaturi, 2 si 2. Incepem prin a coace primele 2 blaturi (cele de la baza tortului).  Puteti sa faceti compozitia pentru blatul 1,2 dintr-odata si apoi sa taiati blatul in doua sau puteti sa coaceti blaturile pe rand, din 2 oua.  DECI: batem spuma tare 2 albusuri impreuna cu 2 linguri de apa. Dupa ce am obtinut o spuma tare, adaugam 4 linguri de zahar. Adaugam apoi si 1 lingura de ulei si cele 2 galbenusuri. Punem 4 linguri de faina, 1/2 lingurita praf de copt si esenta de rom. 



          Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la cuptor 15-20 de minute. Astfel am obtinut primul blat. Procedam la fel si pentru blatul 2.
          Pentru blaturile 3,4: la fel, coacem blaturile pe rand. Mixam 2 albusuri impreuna cu 2 linguri de apa pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam 4 linguri de zahar si continuam mixarea pana cand spuma sta bat. Adaugam 4 linguri de faina, 1/2 lingurita praf de copt, esenta de rom si ornamentele colorate.



          Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptor 15-20 de minute. Procedam la fel si cu blatul nr. 4.
          Nu stiu daca v-am lamurit, dar daca priviti mai jos veti vedea cele 4 blaturi: doua blaturi cu galbenusuri si doua doar din albusuri. Lamurit?



         Lasam nebunia cu blaturile si ne apucam de crema: pe baie de aburi punem galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat.
        Separat, maruntim cele 3 bucati de turta dulce.



          Turta dulce o adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam continuu, pana cand compozitia se leaga.



          Separat, topim ciocolata alba si batem spuma frisca lichida.
          Amestecul de turta dulce, frisca si ciocolata alba le amestecam impreuna.



           Siropul il pregatim astfel: punem 2 linguri de zahar la caramelizat. Adaugam apoi apa si restul de zahar (cele 3 linguri), vanilia si lasam sa dea un clocot.



          
          Asamblare: pe o farfurie punem blatul 1 (cel cu galbenusuri), il insiropam bine, punem un sfert din crema, apoi punem blatul 2 (cel cu galbenusuri), insiropam, punem inca un sfert din crema, punem blatul 3 (cel doar din albusuri), insiropam, punem inca un sfert din crema, punem blatul 4 (cel doar din albusuri), insiropam si intr-un final punem si restul de crema. Sper sa fie lamurita treaba de tot cand veti vedea mai jos o poza cu felia taiata din tort.






          Ornam tortul cu frisca batuta si colorantul albastru. Eu am pus zaharul peste trandafiri sa lase impresia de trandafiri inghetati. Lasam tortul la frigider peste noapte si dimineata, la prima ora, il savuram!







          

2 comentarii:

  1. Cred că mama ta este tare mândră de tine!Ai o siluetă de invidiat, iar tortul şi supriza mamei tale sunt nemaipomenite!Va doresc şi ție si mamei tale numai sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Adriana!

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts