miercuri, ianuarie 04, 2017

Placinte de tara cu mere, branza, nuca si varza


         WELCOME BACK!
         Ne intalnim pentru prima data in acest an, 2017! Nu o mai lungim atata, sunt convinsa ca v-ati saturat de toate urarile si "review-urile" anului trecut si incepem anul in forta, cu multe surprize si idei noi pentru acest an. Dupa cum am promis, va prezint prima surpriza pentru voi in acest an: o noua categorie numita "INVATAND DE LA ALTII" (pentru ca stiu cat de mult v-a placut premiul primului meu concurs). In aceasta categorie voi alege cativa bucatari pasionati care ne vor prezenta retetele lor speciale, exact asa cum le fac ei! Da, voi face pe "jurnalista", desi niciodata nu mi-a placut acest lucru haha:)). Asa ca, primul bucatar pasionat din aceasta categorie este tatal meu! Tot cartierul cunoaste mirosul placintelor lui specifice din Ajunul sarbatorilor si toti asteapta sa fie chemati macar la o felie de placinta facuta de el! Da, in fiecare an, de sarbatori, tatal meu ne incanta cu placintele lui delicioase si iaca de atatia ani nu ne-am saturat deloc! Haide tatitcule, spune-ne, cum le faci?
          "Inca imi amintesc cum ne adunam acasa la tara, in jurul cuptorului, unde mama cu dibacia ei incepea pregatirile pentru sarbatori,
          Focul aprins in cuptor, lemnele care trosneau in valvataia focului parca ne indemnau sa ne cuibarim cat mai aproape de cuptor si cu placere sa asistam la toata agitatia ce incepea: framantarea aluatului, umplerea placintelor si coacerea lor, iar la final sa gustam din minunatiile scoase din cuptor."




Ingrediente aluat (1 placinta):
300g faina
25g drojdie proaspata
150ml apa calda (35 grade)
150g zahar
50ml ulei



Ingrediente umplutura ( 4 feluri):
1. Umplutura cu mere:
1/2kg mere curatate si date pe razatoare
160g zahar
gris

2. Umplutura cu varza:
300g varza murata
piper

3.Umplutura cu branza:
400g branza dulce de vaci
1 galbenus
1 plic zahar vanilat
150g zahar
gris

4.Umplutura cu nuca:
200g nuca macinata
150g zahar
ulei


         Va voi prezenta modul de pregatire al aluatului: punem faina, putina sare si zaharul (100g) pe marginea vasului, lasand un cuibusor in mijloc. Umplem cuibusorul cu drojdia inmuiata in apa calduta si restul de zahar (50g). Se lasa deoparte pana cand amestecul se umfla.


         Se framanta aluatul cu 50ml ulei si se mai adauga apa calduta sau faina in functie de nevoie, pana cand aluatul se omogenizeaza. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit 1 ora (va rezulta un aluat de aprox. 400-450g).


         Pentru umplutura cu mere procedam astfel: amestecam merele date pe razatoare impreuna cu zaharul si le lasam la macerat 3-4 ore.
       Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire,


         Intindem peste aluat merele bine stoarse si presaram pe deasupra si gris.



         Rulam aluatul si il punem intr-o tava pentru chec. Ungem placinta cu un ou batut si dam tava la cuptor pana cand placinta capata o nuanta aramie.





        Pentru umplutura cu varza murata procedam astfel: taiem marunt varza si o punem la calit, condimentand-o cu putin piper.
        Intindem varza peste aluat, rulam placinta, o ungem cu ou batut si o dam la cuptor.
        Pentru umplutura cu branza dulce de vaci procedam astfel: amestecam branza dulce cu galbenusul, zaharul vanilat si zaharul.
        Intindem amestecul de branza peste aluat,preseram putin gris, rulam placinta,  o ungem cu un ou batut si o dam la cuptor.
         Pentru umplutura cu nuca procedam astfel: ungem aluatul cu putin ulei, intindem peste aluat nuca macinata si presaram 150g de zahar. Rulam placinta, o ungem cu un ou batut si o dam la cuptor.


         In acest moment veti simti mirosul imbietor de placinte de tara si cu siguranta va veti bucura de rezultat!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts