marți, februarie 14, 2017

Salad Collab (Clara)


          Va amintiti noua mea categorie numita "Invatand de la altii", da? Ei bine, m-am gandit sa va mai prezint si cate o salata macar. Recunosc, nu ma prea pricep la facut salate deloc! Poate si pntru faptul ca nu ma prea omor eu dupa ele. Daar, muuultumiri fie aduse Clarei (vegetarian foodblogger) care a impartasit astazi cu noi noua ei reteta de salata. Mie, mi-a lasat gura apa deja! In reteta ei de astazi a folosit "bulgur", stiti ce este? Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare si este folosit ca atare sau in diferite retete. Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul. Daca nu gasiti, puteti inlocui bulgurul cu cuscus, fasole boabe, naut sau orice fel de astfel de carbohidrati. Iese delicios!
           Facem salata, da?
*Datorita faptului ca draga mea Clara nu este din Romania, reteta ei de salata apare astazi si in varianta in engleza.
          
ROMANA:

Ingrediente:
200g dovleac
1 sfecla mica (50-100g)
1/2 avocado
2 lingurite bulgur, fiert
140g Tofu
sucul de la o jumatate de lamaie
mix de salate (diferite tipuri de salate)
ulei de masline
sare
seminte de susan
otet
sos de Soia

Iata cum faceti salata in 9 pasi simpli:
1. Spalati salata si puneti-o intr-un bol.
2. Taiati sfecla rosie in felii foarte subtiri.
3. Taiati dovleacul si branza Tofu cuburi.
4. Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie si prajiti dovleacul impreuna cu Tofu pentru cateva minute (aprox. 5 minute), apoi adaugati putin sos de soia si semintele de susan. Lasati pe foc amestecul in continuare 5 minute.
5. Taiati avocado in jumatate si puneti-l in bolul cu salata (cand mancati salata puteti taia avocado in cuburi sau il puteti manca cu o lingura).
6. Amestecati sfecla rosie impreuna cu sucul de la lamaie si putina sare. Dupa 2 minute, luati sfecla si puneti-o in bolul cu salata.
7. Acum, peste salata puneti dovleacul, Tofu si desiguuur, bulgurul. 
8. In continuare, trebuie sa facem si dressing-ul pentru salata. De obicei eu pun ulei de masline, sare si otet, dar puteti folosi orice dressing va place!
9. Bucurati-va de rezultat!



ENGLISH:

Ingredients:

200 g pumpkin
1 small beetroot (50-100g)
1/2 avocado
2 tblsp bulgur, cooked
140 g Tofu
juice of ½ lemon
mixed salad
olive oil
salt
sesam seeds
vinegar
soy sauce (I basically use it ALWAYS when I make vegetables)

Aaaaand that’s how you do it :

  1.   Wash the salad and put it into a bowl.
  2.   Cut the beetroot into thin slices.
  3.   Cut the pumpkin into small cubes, cut the tofu.
  4.   Heat some olive oil in a pan and roast the pumpkin and the tofu for a few minutes (5 minutes), then add some soy sauce and sesam seeds. Leave it for other 5 minutes until it’s well-cooked.
  5.   Cut an avocado into half and put it into your salad bowl. (Later when you eat it you can cut it into cubes or eat it with a spoon)
  6.   Put the beetroot into a bowl with some lemon juice and salt, after 2 minutes remove it and put it into your salad bowl.
  7.    Now you only have to add the tofu and the pumpkin aaand of course some bulgur.
  8.    Last but not least you have to make some dressing to put on top of your salad, I usually use olive oil, salt and vinegar but you can use any other kind of dressing you like!
  9.    Enjoyyyyyy!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts