miercuri, martie 08, 2017

Cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele!


          La multi ani, tuturor femeilor! Astazi, de ziua celor mai elegante si finute fiinte de pe pamant, le daruiesc cate o briosa delicioasa cu vanilie si capsuni!
         Imi place la nebunie sa sarbatoresc aceasta zi ca fiind ziua mamei. Poate asa am fost invatata inca din clasele primare, poate nu, dar eu asa simt acum. Simt nevoia de a sarbatori fiintele speciale din jurul nostru, mamele. Iubim totul la ele si multumim pentru fiecare ora sacrificata, pentru fiecare imbratisare, pentru fiecare sarut pe frunte si pentru fiecare incurajare! 
          Doresc tuturor femeilor, mamelor sau viitoarelor mamici, o viata invaluita in bucurie, dragoste si pace. Doresc ca cele mai speciale fiinte de pe pamant sa primeasca rasfatul meritat, alintul cel asteptat si iubire de necomparat! Iaca am facut si o rima si inchei acum pana nu o stric mai tare haha:)). 
       

Ingrediente (6 buc,):
1 ou
100g unt
50g zahar pudra
100g faina
160g capsuni
2 liguri de zahar
1/2 lingurita praf de copt
vanilie


Ingrediente frosting:
50g unt
1 lingura de miere
1 lingura sos de caramel (gasiti reteta aici, doar ca de data aceasta nu veti mai pune sare)
70g frisca lichida



          Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender.

          Piureul de capsuni il punem intr-un vas impreuna cu cele 2 linguri de zahar  si lasam amestecul pe foc pana cand incepe a fierbe. Strecuram apoi amestecul sa eliminam semintele.
          Mixam oul, zaharul si untul. Adaugam apoi si faina, praful de copt si vanilia.
          Acum urmeaza un pas mai diferit, deci fiti atente/atenti! Turnam amestecul de capsuni peste compozitia pentru briose (untul+zaharul+oul+faina etc.). Dupa cum veti observa, amestecul de capsuni nu se va "scufunda". Ouf ce tot atatea explicatii? Nu amestecati amestecul de capsuni cu amestecul de unt, ci doar intindeti-l usor pe deasupra. In momentul in care luati cu lingura din vas, amestecul de capsuni va ramane deasupra si nu omogenizat, ca in poza de mai jos.
          Punem cate o lingura din amestecul pentru briose in forma pentru briose. A mea a fost una din silicon si am uns-o cu putin unt, dar voi puteti folosi si hartii pentru briose.
          Lasam tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand acestea trec testul cu scobitoarea.
       Pentru frosting, vom mixa untul moale (la temp, camerei) pana cand acesta se spumeaza. Adaugam apoi mierea si frisca batuta, adaugata lingura cu lingura. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugam si o lingura din sosul de caramel (nesarat).
          Eu am decorat briosele cu frosting, o pralina de ciocolata si floricica.
         Va place cadoul meu pentru voi?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts