sâmbătă, aprilie 01, 2017

8 gusturi diferite într-un singur tort!


          De câte ori v-ați tot gândit ”oare de data aceasta cu ce gust să aibă tortul?” Eu întotdeauna mă confrunt cu această dilemă! Sunt momente chinuitoare pentru mine haha :)). Dar nu las eu problemele nerezolvate, așa că, săptămâna aceasta am făcut un tort cu 8 gusturi diferite! Deși rețeta este fooarte simplă, astăzi aș vrea să accentuez într-un mod mai aparte, pașii pe care trebuie și cum trebuie făcuți pentru a obține un pandișpan pufos si perfect (știu că se spune că perfecțiunea nu există, dar eu tind să cred că în unele domenii, există!). Așa că, sper ca prezentarea de astăzi să vă ajute să învățați pașii pe care trebuie întotdeauna să-i urmați atunci când doriți să obțineți un blat de tort pufos și delicios! FINGERS CROSSED!
                                                                                                   


                                                                                          
Ingrediente pandișpan:                                                                        
7 ouă
210g zahăr
210g făină
un praf de sare
2 linguri cacao
esență de vanilie


*avem 5 creme diferite
Ingrediente topping galben:
1 plic budincă de vanilie
400ml lapte de cocos
3 linguri zahăr
ananas
1 banană


Ingrediente topping roz:
70ml frișcă lichidă
1 iaurt de căpșuni
fructe de pădure
căpșuni


Ingrediente topping alb:
70ml frișcă lichidă
50g ciocolată albă
1 lingură de ulei
stafide
fulgi de cocos


Ingrediente topping maro:
1. Nutella
    pudră de migdale
2. 1/2 plic budincă de ciocolată
    2 linguri zahăr
    250ml lapte de cocos
    cacao



          Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei cu praful de sare până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț.
          Punem și galbenușurile si continuăm mixarea.
          Separat, amestecăm cacaua și făina.
          Adăugăm făina și cacaua în 3 tranșe, amestecând bine cu o lingură de lemn (cu mișcări ample, de jos în sus) după fiecare adăugare.
          Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și făină. Lăsăm blatul în cuptor, la foc mic 15-20 min., apoi dăm focul puțin mai are. Lăsăm blatul să se răcească în cuptorul cu usa întredeschisă.

          Pentru toppingul galben: preparăm budinca conform indicațiilor de pe ambalaj.
          Pentru toppingul roz: mixăm frișca lichidă până spuma stă băț. Adăugăm iaurtul și omogenizăm.
          Pentru toppingul alb: mixăm frișca lichidă până spuma stă băț. Adăugăm apoi ciocolata albă topită împreună cu o lingură de ulei.
          Pentru toppingul maro: 1. (e doar Nutella pe care o vom întinde peste blat)
                                               2. preparăm budinca conform indicațiilor de pe ambalaj (ATENȚIE! FOLOSIM DOAR 1/2 DIN CONȚINUTUL PLICULUI PENTRU BUDINCA DE CIOCOLATĂ).
          Tăiem blatul în 8 triunghiuri.

          Două triunghiuri le ungem cu budinca de vanilie și pe unul punem felii de banane și pe celălalt punem ananasul tăiat marunt.
          Alte 2 triunghiuri le ungem cu crema de frișcă și iaurt, pe unul punem delii de căpșuni și pe celălalt punem fructe de pădure.
          Următoarele 2 triunghuri le ungem cu crema de frișcă și ciocolată albă, pe unul punem fulgi de cocos, iar pe celălalt punem stafide.
          Ultimele 2 triunghuri rămase la ungem așa: unul cu Nutella și presărăm pudra de migdale, iar pe celălalt îl ungem cu budinca de ciocolată și presărăm cacaua.
       
          Cred că v-ați zăpăcit de cap puțin, însă dacă priviți cu atenție pozele ve-ți înțelege toată rețeta li veți vedea că nu e mare filosofie!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts