vineri, mai 05, 2017

Guguluf cu fructe de pădure


          Încep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva cuvinte secretele din spatele fiecărei rețete, pentru că deși pe aceasta am numit-o ”Guguluf cu fructe de pădure”, în spatele acestei bunătăți se află un secret și nu este deloc o rețetă ”clasică”. Nu vă spun încă secretul, mai aștepați umpic pentru că aș vrea să vă mai povestesc ceva. Am trăit pentru prima dată o experiență de neuitat săptămâna aceasta! Mă întâlnisem cu o fata taare drăguță (pe care nu o cunoșteam personal) și mi-a zis: ”Tu ești Meea, autoarea blogului Delightsbymeea nu? Îmi plac rețetele tale și m-am apucat și eu de gătit de când îți urmăresc rețetele!”. Mi s-a umplut inima de bucurie! A fost un sentiment plăcut să întâlnesc una dintre cititoarele mele și, mai ales, să văd că am încurajat-o să se apuce de gătit! Denisa, dacă citești această postare, te salut cu drag și mă bucur ca te-am întâlnit!
          Bine, gata, vă spun acum secretul din spatele rețetei mele. Pare că am pus 1kg de gelatină în cremă, nu? Ei bine, NU AM PUS DELOC! Cum de? Am făcut crema ca și jeleul prăjiturii Fanta, doar că în loc de suc Fanta de portocale am folosit Fanta de struguri, iar în loc de budincă de vanilie. am folosit budincă de căpșuni. Simplu, nu? Așadar, astăzi facem împreună guguluf cu fructe de pădure și budincă de căpșuni, fără gram de gelatină! 
                                                                                                   

Ingrediente blat:
3 ouă
6 linguri zahăr
6 lunguri făină
3 linguri apă
un praf de sare
1/2 linguriță praf de copt

Ingrediente cremă:
400ml suc Fanta de struguri
1 plic budincă de căpșuni
3 linguri zahăr
fructe de pădure
50ml ciocolată albă
2 linguri ulei


         Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile, făina și praful de copt.
         Ungem forma pentru copt cu puțin ulei și tapetăm cu făină. Turnăm apoi blatul în formă și nivelăm ușor.
           Lăsăm tava la cuptor până când blatul trece testul cu scobitoarea.
          Într-un vas, amestecăm conținutul plicului de budincă cu zahărul și 100ml de suc astfel încât să nu mai aibă cocoloașe.
         Turnăm și restul de suc și lăsăm amestecul pe foc mic, amestecând continuu, până când amestecul se îngroașă ca o budincă.
            Tăiem un mic ”capac” deasupra blatului. În mijloc, ”decupăm” un mic șanț pe care urmează să îl umplem cu crema răcită (puțin). Iarăși nu știu sa prezint procesul cum trebuie, dar dacă priviți poza de mai jos veți înțelege.
         Crema rămasă o întindem ușor pe marginile blatului, lăsând-o să curgă ușor.
         Decorăm cu fructe de pădure, zahăr pudră și ciocolată albă topită ( topiți ciocolata pe foc mic împreuna cu cele 2 linguri de ulei).
          Lăsăm prăjitura la rece cât de mult avem ocazia! A mea a stat jumătate de oră, apoi a fost devorată haha:)).







Un comentariu:

  1. Denisa8:04 p.m.

    Si eu ma bucur ca te-am intalnit!
    PS Despre reteta asta vorbeai?ARATA DELICIOS!

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts