Spaghete cu sos de roșii și carne de vită

         Săptămâna trecută am fost la țară, al doilea loc preferat al meu în care îmi place să gătesc! De ce? Nu se compara gătitul afară și ciripitul păsărelelor în curtea din față în timp ce gătești, cu absolut nicio ipostază de la oraș! Știu că știți la ce mă refer! 
          Și cum știți și cât de mult iubesc pastele, nu se putea ca de data aceasta să nu le prepar și la țară. Iubesc faptul ca pot găti afară, dar iubesc faptul ca pot găti cu fructele/ legumele din propria-mi grădina! (Propria sună deja autoritar, nu este chiar grădina mea, dar eu așa o consider haha:)) ). Cunoașteți sentimentul acela în care dimineața mergeți în grădina și culegeți legumele, le spălați bine și vă apucati de gătit în aer curat? Soarele vă zâmbește, păsărelele încearcă să vă creeze atmosfera ideală și vântul adie ușor... păi cam așa fusese ziua în care am pregătit această rețetă delicioasă! Mi-e dor acum.... vă scriu această rețetă stând pe balcon și, NU SE COMPARĂ! Mă gândesc serios să merg la țară cât de curând....dar ce să gătesc pentru voi data viitoare? 
          Și totuși, nu v-am întrebat: care este locul vostru preferat în care vă place să gătiți?
                                                                                                   

Ingrediente:
400g spaghete
2 cepe
450g carne de vită
150g ciuperci Champignon (de câmp au fost ale mele)
3 roșii
4 căței de usturoi
4 linguri pastă tomată
pătrunjel, cimbru, sare, piper
1 cană de apă
4 linguri de apa + 3 linguri făină (pentru îngroșatul sosului)

          Preparăm spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj.
          Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei. Punem peste carnea tăiată bucățele mici, ciupercile spălate și tăiate cuburi și jumătate de cană de apă. Lăsăm pe foc amestecul până când carnea este făcută complet (dacă nu este suficient de gătită, carnea va căpăta o textura gumoasa și știu ca nu vreți asta!). 
           Separat, tăiem roșiile cuburi și le punem la călit în puțin ulei.
          Când roșiile s-au înmuiat, punem peste carnea și ciupercile, pasta de roșii, restul de apă usturoiul și condimentele.
          *La acest pas puteți adăuga apă în funcție de cât de mult sos doriți să obțineți.
          *Pentru a îngroșa sosul, urmează să amestecați cele 4 linguri de apă cu făina. Din nou, puteți să adăugați câtă apă și făină doriți, în funcție de cât de gros vreți sa fie sosul. Ideea este ca amestecul să fie o pastă omogenă, deoarece dacă adăugați doar făina sau amestecul nu este omogen, se vor forma cocoloașe.
           Lăsăm sosul pe foc 10-15 minute.
           Când sosul este gata, îl servim cu pastele fierte și brânzică, dupa gust! Poftă bună!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu