Înghețată de frișcă pe băț

      Care este legătura între vreme și înghețată? NICIUNA! Pot să fie și -20 grade că dacă avem poftă pe înghețată, mâncăm vreo 2-3 și gata haha:)). Știți cum se spune: ”Vreme bună, vreme rea, înghețata-i viața mea!”. 
         Oh da, musai să vă spun prin ce peripeții am trecut când am făcut înghețata. Am ajuns sa o fac de 3 ori până să reușesc să o pot prezenta aici. De ce? Prima dată când am făcut înghețata, am făcut doar vreo 2-3 să vedem cum iese. WOW, bună rău! Următoarea dată am zis că voi fotografia fiecare pas ca să pot prezenta rețeta. Totul bine și frumos, până când, PRINTR-O MINUNE, am dat dispărute pozele. Habar n-am cum, nici măcar acum! Am ”norocul” de a pierde/șterge inconștient pozele încă de când mă știu. Ciudat, nu? Da, știu! Nu-i nimic, a3-a oară e cu noroc haha:)). Am făcut din nou rețeta, de data aceasta cu mai multă rabdare, ca la carte. O pun la congelator, mă pregătesc a doua zi pentru ”sesiunea de final” în care fotografiez rezultatul și, din 6 bucăți mai am 4 (țin să menționez ca cele 2 bucăti au dispărut în intervalul orar 23:00-8:30 haha, dubios!). Nu a fost totuși o maare pagubă, dar musai să investighez aceste disparții misterioase de fiecare dată când gătesc ceva!
*Urmăresc un serial polițist și văd că și-a cam pus amprenta pe mine haha:)).
                                                                                                             


Ingrediente (6 bucăți, însă forma mea pentru înghețată este una mică, deci dacă aveți o formă de dimensiuni normale, vor ieși în jur de 3-4):
100ml frișcă lichidă
5 linguri zahăr pudră
100ml lapte
50ml apă
esență vanilie
fulgi de cocos

Ingrediente decor:
100g ciocolată
50ml ulei
alune de pădure decojite, prăjite și nesărate


       
          Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare.
          Adăugăm laptele, apa și cocosul.
          Turnăm amestecul într-un vas din plastic, special pentru înghețata pe băț. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și înfigem bețișoarele în mijloc. Lăsăm înghețata la congelator peste noapte.
*MUSAI! Altfel înghețata se va topi când o veți glazura.

          Următoarea zi, punem înghețata într-un vas cu apă fierbinte. Lăsăm înghețata acolo pentru 10 secunde ca să o putem scoate ușor.

          Topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata să se răcească puțin (nu de tot, pentru că se va întări).

          Turnăm ciocolata într-un pahar sau vas îngust și adânc pentru că e mai ușor să scufundăm înghețata. Glazurăm înghețata pe băț cu ciocolată și presărăm alune mărunțite. Lăsăm apoi înghețata la congelator 3-4 ore.

          Înțelegeți de ce am spus ca necesită multă rabdare? Merită, oricum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu