Milkshake cu banane și finetti pentru a îndepărta stresul

          Voi cum vă gestionați stresul? Astăzi am ales să vă vorbesc despre o problemă care se pare a fi din ce în ce mai des întâlnită. N-am să vă prezint ce a însemnat stresul pentru mine astăzi pentru că pentru fiecare dintre noi stresul se manifestă diferit. Pentru unii poate fi ceva banal, în schimb ce pentru alții înseamnă enorm și vice versa. În mod clar nu vreau sa declanșez un război în care se susțin diferitele opinii despre o ”problemă adevărată”, așa că vom vorbi în general. Simți încă de dimineață că această zi îți va pune piedică... nu merge nimic, nu iese nimic, nu rezolvi nimic- așa descrii o zi stresantă. Am avut și eu, ați avut și voi și din păcate vom mai avea încă multe. Problema întotdeauna este: cum sa îl îndepărtez? Te gândești apoi că așa a fost să fie ziua, nu poți face nimic și gata. Dar oare chiar este așa? Nu cred în trucuri și leacuri pentru îndepărtarea stresului și de aceea sper că veți înțelege în următoarele rânduri de ce am ales totuși să pun acest titlu postării.
         Cred totuși că singurul lucru prin care poți face față stresului este SĂ ÎL ACCEPȚI. Mda, sună ciudat. Acceptă că nu ți-a ieșit ceva, nu da vina doar pe ”așa a fost să fie ziua”. Acceptă ca daca ai greșit 5 lucruri, încă mai este timp să faci alte 10 bune. Fă tu ziua mai bună. nu lăsa ziua să te facă pe tine să fii stresată. Știu, e o lecție pe care probabil ai tot auzit-o, dar este o lecție pe care și eu, chiar acum, mă străduiesc să o învăț. De ce? La fel a fost ziua mea de astăzi: HORROR. STRES. Am fost aiurită, plictisită și cu siguranță am lăsat ziua să își facă de cap. Nu mi-a ieșit nimic astăzi din ce mi-am propus. Nici macar 10% (poate că mi-am propus prea multe haha:)) ). Totuși, deși este GREU, încerc întotdeauna să nu accept ideea că ”așa este ziua și așa trebuie să se desfășoare”. Am încercat eu să fac să-mi luminez ziua. Nu mi-a ieșit de la început, ba mi-a ieșit acum, seara, când ziua este aproape gata. Dar sunt MULȚUMITĂ. De ce? Pentru că am înțeles că ”zilele rele” pot fi îmblânzite, pentru că îmi creez eu circumstanțe să fiu fericită. pentru că știu că vor mai veni ”zile rele”, iar eu le aștept stând relaxată și savurând un pahar gustos de milkshake cu banane și ciocolată.
                                                                                                             

Ingrediente (2 porții):
1 banană
1 portocală
1 cană lapte
2 linguri finetti (sau orice ciocolată la borcan)
alune de pădure prăjite și decojite


          Curățăm de coajă fructele și le punem în blender. Adăugăm și laptele în funcție de cât de lichid vrem să fie milkshake-ul.
          Punem ciocolata și alunele și lăsăm blender-ul să-și facă treaba.

         Am strecurat prin sită milkshake-ul de data aceasta deoarece am vrut sa obțin un milkshake fin, fără a simți pielița de la portocale și alte cele.
         Savurați din plin acest milkshake, rapid, gustos și întotdeauna la îndemâna oricui! O săptămână fără stres vă doresc!           
     

2 comentarii:

  1. Marieta8:46 p.m.

    Imi place noua ta orientare si cu siguranta te incurajez sa continui prin a dezvolta acest blog ca un mic jurnal.Gandurile tale sunt foarte bine scrise, iar punctul tau de vedere este unul autentic. Si eu incerc de fiecare data sa zambesc chiar daca imi este greu, insa nu imi iese intotdeauna. E o lectie greu de invatat, dar este o lectie care trebuie intotdeauna reamintita si mai ales, aplicata.
    Iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere