Chocolate Cookies

          Nu am făcut niciodată prăjiturele atââât de ciocolatoase și delicioase. De obicei îmi ieșeau prăjiturele seci și foarte tari. A trecut ceva timp până când să am curaj să fac din nou prăjiturele, dar de data aceasta le-am făcut cu ca la carte și cu MULTĂ DRAGOSTE! Se cunoaște diferența haha:))! Ca să nu mai spun de faptul că savurarea acestor prăjiturele alături de un pahar cu lapte este I N I M A G I N A B I LĂ! Incredibil de delicios! Dar știți ce mai este incredibil? Lucrurile handmade! Știți cât de mult apreciez eu lucrurile făcute cu mâna, ei bine, Dana este o mamă extrem de talentată și creatiile ei sunt superbe! Îmi place fooarte mult modul în care lucrează și îmi plac lucrurile tricotate de către ea. De la haine până la accesori pentru păr, prezentate de unul dintre modelele ei, Beatrice. Echipa mamă-fiică: CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ! Ok, am terminat cu exclamațiile haha:)). 
           Oh, și e musai să vă mai spun și că draga mea Beatrice tocmai și-a creat un blog în care își împărtășește experiențele sale cu noi! Dacă vrei să vezi în ce țări a călătorit și ce lucruri noi a descoperit, dar și alte gânduri personale, aruncă o privire pe blogul ei!

                                                                                                             
                             
               


Ingrediente:
100g ciocolată
50ml ulei
150g făină
1 linguriță praf de copt
50g cacao
1 ou
150g zahăr
un praf de sare
fulgi de ciocolată sau ciocolată tocată (50g)



          Mixăm oul împreună cu zahărul și puțină sare până când acest își dublează volumul.

          Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. După ce ciocolata s-a răcit puțin, o adăugăm peste ou.
           Adăugăm făina, praful de copt și cacaua. Amestecăm până când aluatul s-a omogenizat și am obținut o bila din aluat.

          Adăugăm ciocolata tocată.
          Ne ungem puțin mâinile cu ulei, luam o linguriță din aluat și formăm biluțe. Așezăm biluțele pe foaia de copt. Presărăm ciocolată tocată pe deasupra.
*Cu cât aluatul este mai moale, cu atât biluțele se vor întinde mai mult. De aceea mie îmi place sa fac aluatul mai tare și să presez ușor biluțele.
          Lăsăm prăjiturelele la cuptor pentru exact 13 minute (dacă doriți să obțineți acele prăjiturele ciocolatoase). După 13 minute veți avea impresia că prăjiturelele sunt moi, necoapte. Acestea se vor întări însă când se vor răci. Așadar, este important să nu coaceți prăjiturelele prea tare pentru că vor fi muult prea tari apoi.
         Servim prăjiturelele alături de un pahar de lapte delicios! YUMMY







           




Un comentariu:

  1. Anonim3:42 a.m.

    It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
    I've read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things
    or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article.
    I desire to read more things about it!

    RăspundețiȘtergere

News

recentposts

Check it out

randomposts