Cum topești corect ciocolata?

     

          Pentru că știu faptul că multora dintre voi vi se pare un obiectiv prea greu de atins, de astăzi topirea ciocolatei va deveni cu siguranță încă un proces pe care îl puteți adăuga pe lista lucrurilor perfecte pe care le puteți face ha. Există muuulte tipuri prin care se poate topi ciocolata (cu unt, cu frișcă lichidă, etc,), dar astăzi vă prezint cel mai simplu mod pe care și eu îl folosesc de fiecare dată. Nu necesită nu știu ce filosofie, ci doar puțină răbdare. Fie că folosiți ciocolata amestecată cu o cremă, fie că o folosiți pentru a îmbrăca prăjiturile, cele două moduri de topire sunt ideale pentru orice caz. Așa că puteți răsufla ușurate pentru că de astăzi veți ști cu siguranță cum se topește corect ciocolata!
     
                                                                                                             

Ingrediente:
100g ciocolată
50ml ulei
*În cazul în care ciocolata devine solidă în timpul topirii, se mai adăuga puțin ulei.
**De obicei acestea sunt gramajele cu care eu topesc ciocolata. Sunt însă și cazuri în care mai adaug ulei în plus.


1.Topirea ciocolatei pe baie de aburi:

          Această modalitate presupune un mod 100% eficient prin care puteți topi corect ciocolata. Dacă topiți ciocolata pe baie de aburi cu siguranță ciocolata se va topi finuț și legat. O mică problemă pentru acest mod este faptul că necesită mai mult timp de pregătire.

          Umplem cu apă un sfert dintr-un vas. Punem vasul pe foc și lăsăm apa să fiarbă.
          Deasupra oalei punem un vas (de inox) care să se potrivească perfect în vasul cu apă, fără a atinge însă apa din oală. Punem în vasul de deasupra ciocolata tăiată mărunt (ajută la topirea rapidă a ciocolatei) și uleiul.
          Amestecăm continuu până când ciocolata s-a topit complet și uniform.


2.Topirea ciocolatei pe foc:

         În cazul în care întotdeauna sunteți pe grabă (ca și mine) și nu aveți timp pentru baia de aburi, puteți topi ciocolata direct pe foc. O modalitate rapidă, dar care necesită mult mai multă atenție. Problema acestei modalități este faptul că dacă nu sunteți atente, puteți arde imediat ciocolata și apoi nu va mai fi bună pentru nimic. Totuși, dacă sunteți răbdătoare și atente, puteți obține mai repede o ciocolata fină și omogenă.

          Punem ciocolata tăiată mărunt (ajută la topirea mai rapidă a ciocolatei) și uleiul într-un vas de inox. 

          MUSAI: punem vasul pe foc MIC. Amestecăm continuu, fără a lua ochii de pe ciocolată, până când aceasta s-a topit omogen.


           Lăsați apoi ciocolata să se răcească puțin înainte de folosire (ATENȚIE! Nu să se întărească!).

*În cazul în care, din cauza neatenției, ciocolata voastră arată așa, înseamnă ca s-a ars și nu mai este bună pentru nimic (nici dacă o retopiți) din păcate.
          Nu e mare filosofie topirea ciocolatei, nu? Trebuie doar sa aveți răbdare și să fiți cu ochii pe ea pentru 5 minute. Spor la treabă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu