Tort Ferrero Rocher

          La multi ani, super taticule!
          De ce super? Pentru ca, dupa cum stiti, astazi sarbatorim ziua eroului cu 3 fete, tatal meu! In urma cu doi ani, am facut primul meu tort pentru ziua lui, Lamb Cake, iar in urma cu un an am facut Lamb Cupcakes. Cunoasteti deja motivul acestor "deghizari" ale dulciurilor (daca nu, cititi povestioarele din cele doua retete), dar anul acesta m-am hotarat sa fac tort Ferrero Rocher. Nu cred ca exista o delicatese mai mare decat aceste Ferrero! Si cum deja am invatat impreuna sa facem Ferro Rocher de casa, astazi am propus sa invatam sa facem impreuna tort Ferrero Rocher. Yuuuumy!
          Urarea de ziua tatalui meu i-am spus-o deja dimineata, alaturi de mica surpriza a noastra pentru el. Doresc insa sa ii multumesc nespus pentru fiecare sacrifiu pe care il face pentru noi si pentru felul eroic in care el ne iubeste! Multumesc Domnului pentru una dintre cele mai mari binecuvantari ale mele, o binecuvantare care a format cercul plin de iubire in care eu traiesc. Te iubesc, taticule!
                                                                                                             

          
Ingrediente blat:
9 oua
150g zahar
60ml ulei
150g faina
3 linguri cacao
100g alune de padure macinate
1 plic praf de copt



Ingrediente crema:
250g branza mascarpone
300g Nutella
200g unt cu 65% grasime
200g ciocolata cu lapte
100ml ulei
200g alune de padure macinate
150ml frisca lichida
1 foaie de napolitana (foi Lica)



Ingrediente sirop:
5 linguri de zahar
o cana de apa 
esenta de vanilie



Ingrediente decor:
Bomboane Ferrero Rocher
Pudra de migdale
Foi de napolitane sfaramate
Fulgi de ciocolata



          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc sperata blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun. Puteti sa coaceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in 3 daca doriti.
          Asadar, mixam spuma tare 3 albusuri. Adaugam 50g zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa.
          Adaugam cele 3 galbenusuri si uleiul si continuam mixarea. Punem faina, cacaua, 2 linguri de alune si jumatate de lingurita (fara varf) praf de copt si amestecam usor, cu spatula, de jos in sus.


          Tapetam o forma de tort rotunda (cu inel detasabil) cu o foaie de copt. Turnam blatul si il lasam la cuptor, la foc mic, pana cand trece testul cu scobitoarea.
          Repetam aceiasi pasi de inca doua ori.

          Crema: Mixam branza mascarpone cu Nutella. Adaugam apoi untul (la temperatura camerei) taiat cuburi. Mixam bine dupa fiecare adaugare de unt.


          
          Topim ciocolata cu lapte impreuna cu uleiul, pe baie de aburi. Lasam ciocolata sa se raceasca putin si o adaugam peste crema.

          Adaugam alunele macinate si frisca batuta.

          Sirop: punem 2 linguri de zahar la caramelizat (pana cand face spume). Adaugam apoi apa, restul de zahar si esenta de vanilie. Lasam siropul sa fiarba 1-2 minute.
          Asamblare: Impartim crema in 3 parti (2 mai mari si 1 mai mica).
          Insiropam primul blat, punem prima parte din crema, presaram napolitana sfaramata, punem apoi al doilea blat insiropat, crema, napolitane, al treilea blat insiropat si ungem tortul cu restul de crema pe deasupra.
          

          Decoram tortul cu bomboane Ferrero Rocher, fulgi de ciocolata si napolitane sfaramate.
          UN DELICIU!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

News

recentposts

Check it out

randomposts