Prăjitură cu nucă

          Cum să vă fac să mă credeți că această prăjitură este chiar cea mai bună din lume? Am zis că vă scriu... parcă aș putea mai mult! Să fac poze în așa fel încât să surprind delicatesea prăjiturii....dar nu reflectă nici măcar 50% din gustul ei! Să vă trimit și vouă... n-aș reuși mai deloc să duc la îndeplinire acest plan deși știu că deja ți-ai zis în minte: ”O, da!!”. Mi-a mai rămas doar gândul că ați putea pregăti voi această prăjitură și să vedeți ce delicioasă este! Siiiincer, este o prăjitură ușurică și merită fiecare secundă din momentul în care ați început să o pregătiți. Deja plănuiesc să o mai fac o dată săptămâna aceasta, deci bag dieta rapidă până vineri! M E R I T Ă!! 
          Cum să vă mai conving? Pur și simplu nu pot lăsa ca această prăjitură sa scapde negătită! Dacă o pregătiți și nu iese bună. vă trimit 1 tort făcut ca la carte! Din blatul și crema acestei prăjituri haha:)). Serios acum, este una dintre cele mai bune prăjituri și știu că auziți des acest lucru, dar uneori chiar este adevărat. Parcă nici pe mine nu m-aș lăuda atât dacă mi-aș face autobiografia haha:)).
          Pe lângă toate acestea, suuunt foarte entuziasmată să vă spun că ne pregătim pentru Crăciun! Revin cu surprize dulci și cochete!
                                                                                                             


Ingrediente blat:
8 albușuri
16 linguri zahăr
200g nucă măcinată
4 linguri făină
2 lingurițe praf de copt


Ingrediente cremă:
8 gălbenușuri
200g zahăr
250 unt
300ml lapte
2 linguri amidon


Ingrediente krantz:
3 linguri zahăr
100g nucă măcinată


Ingrediente decor:
cacao
          Blat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă băț.
          Adăugăm 50g nucă, 1 lingură de făină, jumătate de linguriță praf de copt și amestecăm cu o spatulă, cu  mișcări ample, de jos în sus.
          Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (sau ulei și făină) și dăm tava la cuptor până când aluatul capătă o nuanță arămie pe deaspura.


         Repetăm aceiași pași pentru următoarele 3 foi.
          Crema: amestecăm gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când obținem o cremă groasă ca o budincă.

          Separat, mixăm untul moale. Adăugăm câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită, mixând bine după fiecare adăugare.
          Krantz: punem cele 3 linguri de zahăr la caramelizat. Când zahărul capătă o nuanță arămie, adăugăm nuca. Punem amestecul pe o tavă unsă cu ulei și lăsăm sa se răcească.
         După ce s-a răcit, tocăm krantz-ul cu un tocător sau îl punem în blender să îl mărunțim.


          Asamblare: punem primul blat în tavă, întindem apoi un sfert din cremă, al doilea blat, etc. Deasupra punem krantz-ul și pudrăm cacao.
       
          O nebunie delicioasă!
2 comentarii: