Tort cu pișcoturi și cremă de Mascarpone

          La mulți ani, mămica mea frumoasă!
          Am pregătit pentru mămica mea un tort sub forma unui cadou. 2 în 1 și m-am scos anul acesta haha! Glumesc, desigur!
          Nu cred că se compară nimic cu zâmbetul de pe buzele ei atunci când a văzut tortul. În seara în care ajunsese de la lucru, tortul nu era gata îmbrăcat. Mi-a spus apoi că a crezut ca rămâne așa haha:)). Oricâte ore de lucru s-au scurs, uit tot atunci când inima îmi este învelită în dragoste! E ceea ce mă face să merg mai departe în fiecare zi!
         Trăiesc cu exemplul de dragoste infinită, sacrificu, bucurie și pace, toate oferite de către femeia căruia îi datorez existența mea! Una dintre cele mai mari binecuvântări a mai crescut un an (nu mă lasă să dezvălui vărsta haha! Nu și-o arată oricum!!) și dorim ca în fiecare zi să ne ungă inimile cu dragostea ei! TE IUBIM, MĂMICO!
                                                                                                             Ingrediente blat:
10 ouă
20 linguri zahăr
20 linguri făină
2 lingurițe praf de copt
esență de vanilie


Ingrediente cremă:
500g Mascarpone
450ml frișcă lichidă
2 pliculețe gelatină (8gx2)
200g zahăr pudră


Ingrediente sirop:
5 linguri zahăr
o cană apă
esență de rom


Ingrediente decor:
19 pișcoturi
lapte (pentru a înmuia pișcoturile)
300ml frișcă lichidă
fulgi de cocos
fructe de pădure
          Blat: Împărțim ingredientele în 2 părți egale pentru că umrează să coacem 2 blaturi separate. Așadar, mixăm 5 albușuri spumă tare. Adăugăm 10 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și cele 5 gălbenușuri.
         Adăugăm făina și 1 linguriță praf de copt. În acest moment nu mai folosim mixerul, ci o spatulă pentru că vreau să obținem un blat pufos. Deci, amestecăm cu mișcări ample, de jos în sus, până când făină s-a încorporat complet.
         Întindem blatul în tava tapetată cu hârtie de copt și lăsăm blatul la cuptor până când trece testul cu scobitoarea. Repetăm aceiași pași pentru următorul blat.         Cremă: amestecăm Mascarponele cu zahărul pudră.
         Adăugăm frișca bătută și o încorporăm ușor, cu o spatulă. Urmează să adăugăm gelatina așa că, am pregătit o prezentare aparte pentru modul de folosire al gelatinei. Tuturor ne dă bătăi de cap!
         Amestecăm conținutul pliculețelor cu apă într-o cană. Nu este o cantitate anume de apă, cât sa le acopere puțin. Lăsăm gelatina deoparte să sa umfle.
         În continuare, într-un vas, punem apă și punem vasul pe foc (ca la bain marie). Punem cana cu gelatina în mijlocul vasului și amestecăm până când gelatina s-a dizolvat și am obținut un amestec ușor lichid, dar totuși cremos.
*În cazul în care gelatina rămâne încă solidă, mai puneți din apa ce fierbe, câte puțin, peste gelatina și amestecați în continuare, până când ați obținut un sirop mai gros.

          Punem gelatina peste crema de mascapone și amestecăm energic cu o lingură de lemn.

         Sirop: 2 linguri de zahăr le punem la caramelizat. Adăugăm apoi cana de apă (ATENȚIE LA ”EXPLOZIE”) restul de zahăr și esența de rom. Lăsăm siropul să fiarbă 2-3 minute.

         Asamblare: tava în care am copt blaturile o îmbrăcăm pe dinăuntru cu folie alimentară lăsând marginile să curgă din tavă.
          Urmează să asamblăm tortul invers, deoarece a doua zi, vom răsturna tava și vom întoarce tortul invers. Așadar, începem să așezăm în tavă prima foaie, cea care va fi fața tortului (blatul care s-a copt cel mai bine haha). Îl însiropăm binee de tot și întindem jumătate din cremă. Presărăm puține fructe de pădure.
          Întindem apoi un strat format din pișcoturi înmuiate în lapte.
          Următorul strat a fi format din restul de cremă. Presărăm apoi înca câteva fructe de pădure. Am ales să pun puține doarece decorul va fi format tot din fructe de pădure. Punem al doilea blat, îl însiropăm și apoi tragem ușor de marginile foliei și îmbrăcăm strând tortul pe margine.

          Lăsăm tortul peste noapte la rece. MUSAI! Știu că e infernală așteptarea, dar dacă doriți să aveti un tort delicious cu crema închegată, atunci trebuie să aveti răbdare!
         A doua zi l-am decorat cu frișcă bătută, fulgi de cocos și fructe de pădure. DELICIOS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu