Caietul meu cu rețete

     

          Când probabil pentru majoritatea dintre voi caietul cu rețete reprezintă primul loc în care vă aruncați ochii atunci când doriți să preparați ceva gustos, la mine e tocmai invers! Nu că ar fi primul lucru pe care îl fac eu invers, haha :)). V-am prezentat procesul de ”publicare al unei rețete” nu? În caz ca nu l-ați citit încă, îl găsiți aici. Acum să vă explic procesul de ”inițiere” al unei rețete. Pfiuu dar ce termeni mai folosesc! Nu mi-a plăcut niciodată, dar NICIODATĂ, să fiu asemenea celor din jur. Nu neg faptul că am exemple frumoase în jurul meu pe care vreau sa le urmez, nu e vorba despre asta. Ci despre faptul că dacă X face un tort roșu și Y îl face galben, eu musai trebuie sa îl fac în nuanța ametistului (am învățat un cuvânt nou saptămâna aceasta haa:)) ).  Așa că la început, citeam rețete în reviste sau în caietele bunicilor sau matușilor mele și întotdeauna îmi lăsăm o amprentă personală asupra rețetei. Ce-i drept, nu era ceva foarte semnificativ, dar mă simțeam mândră! Cu timpul, am reușit să învâț câteva lucruri de bază despre gătit și am început să folosesc tot mai puțin alte caiete. Mă trezesc chiar zicând: ”zi-mi doar gustul pe care îl vrei și mă descurc”. Indiferent de ce ne implementează societatea, noi oamenii suntem ființe foarte capabile de orice! Mai ales în domeniile în care suntem pasionați! Așa că nu vă speriați dacă nu ies lucrurile din prima, cu timpul, veți reuși sigur! 
         Stai că am uitat despre ce trebuia să scriu.... aaaa, mi-am amintit! Deci, în caietul meu de rețete este ultimul loc în care voi scrie rețeta testată. Cum de? Păi prima dată îmi fac o schiță pe o foaie. Dacă nu scriu undeva rețeta complet în următoarele 2-3 zile, nici eu nu mai înțeleg ce am scris în schiță, așa haos este haha:))! Foaia arată cam așa: plină cu o grămadă de tăieturi și mii de culori, tot felul de prescurtări pe care abia acum le-am reținut și ÎNTOTDEAUNA stropi de ulei, făină, ouă, etc. Dacă rețeta este delicioasă și toți sunt de acord cu asta, abia atunci o scriu pe blog, iar mai apoi în caietul meu. Deci, în caietul meu cu rețete scriu doar rețetele testate și cele care sunt nemaipomenite. În momentul în care deschid pagina la orice număr, să fiu convinsă că rezultatul va fi unul nemaipomenit! Și dacă tot scriu ceva aparte, nu trebuie ca și caietul meu să fie special? CUM SĂ NU! Păi și pot eu oare să găsesc un caiet mai special decât unul personalizat? P E R S O N A L I Z A T! Adoor cuvântul acesta! Și dacă n-am mai căutat la caiete.... zi și noapte! Până când mi-a sărit în ajutor Cristina: femeia care face minuni din hârtie! 
         Beauty in Paper este pagina Cristinei care se ocupă cu personalizatul Bibliilor, caietelor și a tot felul de agende, exact pe gustul tuturor: la preț de invidiat! Ea mi-a confecționat acest delicios caiet pentru rețetele mele și tot ea este aceea care vă poate îmbrăca în strălucire orice caiet drag vouă.
          Pfiuuu, da am scris ceva astăzi nu glumă! Vă las mai jos site-ul unde puteți vizualiza mai multe lucruri deosebite confecționate de Cristina, dar și prezentarea caietului meu de retețe. Încercați să nu salivați, vă rog!
                                                                                                             

Beauty in Paper


         Doamne, ce cusături fine și perfecte!
       Am împărțit caietul în două: SWEETS (dulciuri) și FOOD (mâncăruri). Deși cred că mi-ar trebui câte 4 caiete pentru fiecare domeniu, haha:)).

 
          Și parcă m-ar cunoaște draga mea Cristina de 100 de ani! Două lucruri (printre altele 10 haha) ador în viață: panglicile și auriul! Nici că se putea realiza un caiet de rețete mai perfect decât atât! Paginile prăfuite cu auriu, iar caietul închizându-se cu o panglică gingașă! 

                Aproape că am leșinat din nou când am revăzut aceste poze, ca și atunci când am vazut caietul prima dată! Are locul de onoare pe etajeră, întotdeauna făcându-mi cu ochiul de fiecare dată când încerc o nouă rețetă. Parcă abia așteaptă să mai scriu ceva!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu