Musaca de cartofi

         Iată prânzul nostru de duminică! Eiii, ce ziceți? Mă gândeam cum să întorc rețeta și delicatesa aceasta pe toate părțile ca să vă pot prezenta bunătatea exact așa cum este. NU POT! Nu există cuvinte.... totuși, cu poza de mai sus, nu cred că mai este nevoie de nimic haha:))! Mai făcusem musaca de cartofi și înainte, de vreo 3 ori cred, dar niciodată nu mi-a ieșit atât de delicioasă. De ce? Pentru că am gătit sâmbătă seara, după ce mâncasem, desigur! Acesta este secretul: cumpără și gătește DUPĂ CE AI MÂNCAT CEVA! NU CÂND ȚI-E FOAME! haha:)). Astfel ai mai multă răbdare. 
        Ceea ce îmi place la sosul de roșii, este faptul că îl poți pregăti din tot ce ai deja. De la o singură lingură de pastă de tomate, mixuri de legume pregătite pentru iarnă, până la chiar sosul de pizza rămas de ieri. Oh da, întotdeauna adaug și o lingură de sos de soia. Are el locul lui acolo special care oferă un gust deosebit. Lista de ingrediente de mai jos pare puțin ciudată deoarece am pregătit musacaua după ochi, cu unele ingrediente pe care le-am avut la îndemână. Simte-te bine să înlocuiești ingredientele pentru sosul de roșii cu orice iți place ție mai mult și ce ai prin casă. Ketchup (de casă sau din comerț), roșii sau chiar zacuscă. Bucură-te de libertatea imaginației pe care bucătăria ți-o oferă!
                                                                                                              

Ingrediente:
7 cartofi
cașcaval, brânză (pentru pus deaspura)

Ingrediente sos roșu:
2 cepe
4 morcovi
700g carne tocată
2 roșii
3 linguri pastă de tomate
mix de legume pentru iarnă (un fel de ketchup de casă)
1 lingură sos de soia
sare, piper, cimbru, pătrunjel, boia iute
1 cană cu apă


Ingrediente sos alb:
170g unt
5 linguri făină
600ml lapte
cașcaval
sare, piper



         Pentru început, fierbem cartofii în coajă. Îi punem la răcit în apă rece, apoi îi decojim.
         Tăiem mărunt ceapa și morcovii. Punem legumele la călit în ulei.
         Punem carnea peste și cana cu apă. Lăsăm carnea la fiert.
          Tăiem bucăți roșiile și le adăugăm peste. Lăsăm amestecul să mai fiarbă 2-3 minute.
          Acum punem pasta de tomate, mixul de legume, sosul de soia și orice mai aveți prin frigider. Ketchup, zacuscă, orice! Gustul este diviiin! Condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia iute, pătrunjel și lăsăm sosul pe foc încă 10 minute.

        Ne apucăm să facem acum și celălalt sos. Punem untul la topit, apoi adăugăm făina, amestecând continuu cu un tel. Adăugăm treptat și laptele, amestecând continuu. Când sosul s-a îngroșat și începe să fiarbă, adăugăm cașcavalul și brânza (nu am scris un gramaj anume pentru că eu am pus după ochi. Puteți pune oricât de mult doriți).
          Condimentăm cu sare și piper ( este îndeajuns deoarece avem sosul de roșii foarte condimentat) și lăsăm sosul alb pe foc încă 2 minute.

          În continuare urmează să asamblăm musacaua. Întindem un strat subțire (2 linguri) din sosul alb pe fundul tăvii. Nu este necesar să ungem tava cu nimic deoarece sosul conține destulă grăsime. Punem primul strat de cartofi fierți și tăiați felii, 1/2 sos roșu, sos alb, cartofi felii, 1/2 sos roșu, sos alb, cartofi și deasupra presărăm cașcaval ras.

          Dăm tava la cuptor, până când cașcavalul de deaspura s-a rumenit corespunzător!
          Mâncarea este  gata! Miroase diiviiin!YUUUMY



                                 Pfiuuuuuu, dar ce crustă!




                                                                                 

Un comentariu:

News

recentposts

Check it out

randomposts