Oreo Cupcakes

          Ce mai faceți? Ce îmi mai povestiți că ați făcut? Sau vă povestesc eu direct ce am făcut pentru voi? Oreo Cupcakes! Doamne, câte binecuvântări aduc acești biscuiți haha:)). Cred că doar mâncați cu apă și tot delicioși ar fi! Dar să-i mănânci în interiorul unei brioșe?DIVIN! Îmi place să coc brioșele mai puțin, doar până când se coc pe deaspura, iar interiorul să rămână ciocolatos. Așa am făcut și brioșele cu Oreo și au ieșit foarte ciocolatose și delicioase! Yuuum
          Astăzi este o zi liniștită și nu am prea multe să vă spun, ooo, stai! Chiar am uitat să vă spun despre un concurs minunat. Pe site-ul Click!Rețeta săptămânii puteți trimite diferite rețete preparate de către voi și aveți șansa să câștigați un aparat de vidat, iar rețeta voastră va fi publicată în ziarul Click!. Este o experiență de neuitat, mai ales când îți citești rețeta în ziar. Ești ceva atunci haha:))! Plus că aparatul de vidat este un lucru la care visez de ceva timp. Merită să luptăm cum putem mai bine pentru a menține prospețimea alimentelor pentru cât mai mult timp și într-un mod cât mai eco.
          Cam atât pentru astăzi, vă urez spor la gătit și să aveți parte de un weekend liniștit!
                                                                                                             


Ingrediente brioșe (8 buc.):
1 ou
100g zahăr
50ml ulei
1/2 linguriță praf de copt
1 plic zahăr vanilat
2 linguri cacao
100g făină
50ml lapte
8 biscuiți OreoIngrediente cremă:
150g unt
100g zahăr pudră
15 biscuiți Oreo         Brioșe: Batem oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până când acesta aproape s-a topit. Se va topi complet la coacere.
         Adăugăm apoi laptele, uleiul, praful de copt, făina și cacaua.


          În tava pentru copt brioșe punem hârtiuțele pentru brioșe, câte un biscuite și apoi turnăm câte o lingură din aluat peste.

          Lăsăm tava la cuptor, la foc mic, până cânt brioșele s-au copt complet sau parțial. Puteți face testul cu scobitoarea dacă doriți să obțineți brioșe mai uscate sau puteți să le lăsați la cuptor doar până când brioșele s-au copt ușor pe deaspura, pentru a obține brioșe mai ciocolatoase.
          Crema: Mixăm untul moale (la temperatura camerei) împreună cu zahărul pudră până când acesta s-a topit. Durează ceva, dar merită! Separat, mărunțin biscuiții Oreo și îi adăugăm peste unt.

          Decorăm brioșele cu cremă și mai apoi le servim alături de un pahar cu lapte!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu