5 motive pentru care mai bine cumperi prăjituri făcute în casă

           Nu caut să îmi fac reclamă și nici să îmi fac rost de comenzi (apropo, luna aceasta am reducere de 15% pentru torturi și prăjituri! GLUMESC haha!). Nu sunt contra achiziționării prăjiturilor din cofetării, deoarece sunt zile când nu am nici chef și nici timp să beau apă, așa că mai bine dau o fugă până la cofetărie și îmi cumpăr o felie de tort. Se întâmplă și toată lumea face acest lucru, dar mai rar! Așa că astăzi, excludem acele câteva zile când nu avem chef de absolut nimic și vreau să îți prezint 5 motive pentru care sunt mai bune prăjiturile de casă. Nu vorbesc doar în privința mea, ci îți prezint un adevăr general pe care sigur deja l-ai gândit și tu!
                                                                                                             

Ingrediente:
Pozitivitate
Înțelegere
Amuzament
Perspicacitate          Nu cred că este un secret faptul că prăjiturile de casă au gust! Dar știi ce înseamnă să aibă gust, nu? Vrei să mănânci o felie de tort însiropată și cu cremă de fructe, apăi asta mănânci! Nu ca acel moment în care cumperi 5 feluri de prăjituri să guști din toate și constați că au același gust. Nu ca acel moment în care vrei să simți savoarea unei prăjituri fresh, de vară și când colo parcă mănânci în gol. Te zgârie pe gât în jos când vrei să înghiți o felie de tort de ciocolată care pare atât de apetisantă și de cremoasă și când colo e mai uscată decât seceta. Mai comanzi și ceva de băut ca să poți înghiți odată felia, ori de rușine, ori pentru că te dor acei bani aruncați și abia aștepți să fugi acasă. Nu despre asta este gastronomia. Mâncarea nu trebuie să te chinuie! Nu vorbim despre acele mâncăruri în care clar nu îți găsești plăcerea din cauza diferitelor înclinații ale tale, ci vorbim despre ceva la care visezi, care vrei ca să te facă fericit/ă! Da, încă ma refer la prăjituri....
            De aceea, prăjiturile de casă au gust, domnule!
        Sper că nu ai luat-o razna și te gândești că o gospodină se apucă de făcut zahărul și făina în casă! Am mai auzit și astfel de pretenții în care s-a dorit ca și vasul în care gătesc să fie de casă ha! E drept ca sunt necesare unele norme de igienă, dar nu la acestea mă refer. Nu fi absurdă să ceri unei gospodine tot felul de minuni de casă. RAR sau aproape DELOC nu mai găsești ceva natural, oricât ai căuta. Subliniez doar faptul că o gospodină adevărată de la care îți comanzi dulcele, va folosi ingrediente de casă! Și aici ma refer la ouă, lapte, etc. Fiecare gospodină va face tot ce îi stă în putință pentru a folosi cât mai multe ingrediente de casă, care, desigur, vor da gust! Și tocmai ce ai văzut cât de important este gustul în gastronomie...
          Da, poți avea încredere în prăjitura de casă! Cum vine asta? Exista o relație atât de strânsă între prăjitura gătită și gospodina care o gătește, dar am să îți explic această relație mai jos, la nr. 5. E clar că dacă poți avea încredere în prăjitura de casă înseamnă că te poți încrede și în cine a făcut-o. Nu vreau să detaliez informații dintr-o fabrică despre ce se întâmplă în timpul fabricării anumitor mâncăruri, pentru că ar însemnă să leșinăm toți acum și am nevoie de tine trează! Vreau doar să te asigur că dacă vei comanda vreodată o prăjitură de casă, să fii sigură ca acea gospodină va găti într-un mediu foarte igienic. Pe lângă normele de igienă, te pot asigura că vei fi la curent cu tot ceea ce s-a folosit în prepararea prăjiturii. La fel cum am spus mai sus, ingredientele vor fi cât se poate de naturale, de casă.  Dacă ai cerut o prăjitură cu cremă de iaurt și zmeură, apăi fii sigură ca vei avea în compoziție 65 de kg de zmeură care dau și gust și culoare! Nu vor fi doar 0,0003mg de zmeură și în rest colorant!
         Îmi doresc atâââât de mult să înțelegi acest cuvânt: ”P E R S O N A L I Z A T E”. Este unul dintre cuvintele mele preferate, dacă e normal să ai unul... Nu cred că îți dai seama cât de important este să fii tu, să fii originala, să îți lași amprenta personală pe ABSOLUT orice lucru pe care îl faci! Nu ma refer acum la faptul că vei comanda o prăjitură în formă de mașina cu numele X pe ea și așa devine personalizată. Ma refer la modul în care este executată lucrarea. Felul în care decoreaza prăjitura, felul în care o așează, felul în care combină tot felul de gusturi... Ai observat vreodată aceste diferențe? La duzină totul iese la fel, fără gust, cu o cireașă în varf și pa. Dar execuția unei prăjituri de casă este aparte, este personală, este mai familiară... Într-o lume în care toți vor AȘA, tu poți avea ALTFEL! Până și prăjiturile de pe masa festivă te caracterizează într-o zi deosebită. Și ce poți să îți dorești mai mult într-o zi specială pentru care comanzi un tort, decât să fii specială?
       
           Am lăsat acest lucru la sfărșit, deoarece este unul dintre cele mai importante și cam am ceva de scris aici ha! Ultimul, dar nu cel din urmă, nu?
          Nu știu dacă se observă imediat sau nu, dar știu clar că orice lucru pe care îl faci, TREBUIE făcut din suflet! Aici mă axez mai mult pe prăjiturile făcute din suflet. Poate că nu sunt ele cele mai perfecte, dar până la urmă ce înseamnă perfecțiunea? Poate că tu vrei să arate fix ca cele de pe internet, dar încă nu știi ca acelea nu au gust și un tort ”perfect” în poze, cântărește 0.000001mg, iar ție îți trebuie cel puțin 3 kg, pentru că dai petrecere, nu glumă! Dar dacă în poză tortul este cu nu știu ce blizbliz-uri (este acesta un cuvânt?) și nu iese la fel pe un tort adevărat, te superi! Nu mai vrei nimic și mai bine comanzi unul fără gust. Vrei te rog să accepți faptul că perfecțiunea ține de fapt de imperfecțiune? Știi cât contează gustul și dăruirea atunci când gătești? E drept că primul contact cu ochii dă verdictul la început, dar dacă gustul este 0, amintirea rămâne 0. Și despre ce vorbim noi aici? O gospodină care acceptă să îți gătească un tort, e clar că știe ce face! E clar că pune suflet și e clar că locul ei este în bucătărie! Am auzit de nenumărate ori, oameni care spun că simt dragostea pusă în fiecare îmbucătură. Suna feeric, cei drept, dar este adevărat! Crede-mă când îți spun că o gospodină își va lăsa 110% din sufletul ei în fiecare creație și acest lucru nu te va încânta doar pe tine, ci și pe invitații tăi! Se vede de la o poștă un lucru făcut cu drag pentru cineva drag! Așa că acceptă și intră în corelație cu ideea prin care afirm că prăjiturile făcute în casă sunt mai bune! Au gust, sunt făcute cu ingrediente de casă și sunt personalizate, sunt prăjituri adevărate, exact ceea ce are nevoie sufletul tău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu