Pastă de zahăr

       


          Știu ce simți și stiu ce gândești. Nu ai găsit niciodată rețeta perfectă pentru pasta de zahăr. Ba nu se intinde, ba nu se leaga, ba nu are gust bun, ba e prea complicată etc. De cumpărat nu prea găsești decât online, iar ție îți trebuie mâine. Tocmai de asta, pentru că îți simt disperarea și te înțeleg, astăzi îti prezint cea mai simplă și promit, cea mai eficientă rețetă pentru pasta de zahăr. Când am făcut-o prima dată, nu cumpărasem cel mai bun zahăr pudră, având prea multă vanilie, gustul a fost dezastru. E musai să folosești zahăr pudră din comerț, deoarece acesta are și amidon în compoziția sa. În cazul în care ai ghinionul ca și mine (și asta nu e vina ta deloc!), poți să riști, iar gustul să nu fie prea strălucit. Nu că s-ar simți foarte tare în combinație cu toate cremele etc. Dacă vei cumpăra zahărul pudră potrivit, nu are ce altceva să nu iasă! Nu există nu se leaga și nici nu e greu de frământat deloc. Aproape că parcă te-ai juca cu o platelină.
          Fii încrezătoare și încearcă rețeta mea, garantez pentru ea! Spor la treabă și multă inspirație la decorat torturi sau prăjituri!
* Pasta de zahăr trebuie lăsată la frigider cel puțin 12 ore.
**Se scoate din frigider cu câteva ore înainte să fie folosită, deoarece trebuie să fie moale pentru frământat.
***Înainte de întindere, se frământă cu zahăr pudră pentru câteva minute.
****Se întinde cu sucitorul și apoi se îmbracă tortul.
*****Ingredientele de mai jos ajung pentru îmbrăcatul unui tort de aprox.1 kg.

                                                                                                             


Ingrediente:
450g zahăr pudră din comerț
10g gelatină albă (la pliculeț)
30ml apă
10ml ulei
1-2 linguri de miere foarte deschisă          Amestecăm apa, uleiul, mierea și gelatina. Lăsăm granulele de gelatină să se umfle pentru câteva minute.

          Pe foc mic, amestecăm continuu ingredientele până când gelatina s-a topit și amestecul este lichid, dar gros.
          Turnăm amestectul dizolvat în cuibușorul făcut din zahăr pudră (întindem zahărul pudră într-un vas mare, lăsând o gaură mare în mijloc).
*În acest moment puteți adăuga și coloranții alimentari.

          Amestecăm ușor cu lingura, luând câte puțin zahăr de pe margine. La un moment dat, va fi dificil să amestecăm tot cu lingura, așa că ne vom apuca de frământat.         În momentul în care am încorporat tot zahărul, ne apucăm de frământat pasta de zahăr pe masa de lucru acoperită cu zahăr. La nevoie, mai adăugăm zahar pudră la frământare.

         Înfoliem pasta de zahăr și o dăm la frigider pentru cel puțin 12 ore. 
         Pentru utilizarea acestei paste de zahăr, citește descrierea de mai sus. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu