Tort cu ciocolată Milka
          Cum îmi dau eu seama dacă am gătit cev bun? În funcție de câte zile necesită dispariția lui. Nu că ar fi multe zile de numărat.... Totuși, o dată am găsit câteva bucăti de prăjitură puse într-o caserolă, ascunsă prin frigider. Era deja a treia zi de când o făcusem, chiar așa rea era? Doar am mâncat și eu și mi-a plăcut mult. Gusturile nu se prea discută, nu? Eu le discut! M-a frământat toată ziua gândul că ce am putut face atât de rău, încât să nu îl mănânce nimeni? Puteam să ma bucur că mi-a rămas mie, dar în acele momente nu gândesc prea mult ha! Întreb seara cum de nu le place și toți fac ochii mari: ”MAI ERA PRĂJITURĂ?” sau ” NU AM VĂZUT-O, AM CREZUT CĂ S-A GĂTAT!”. Mai trec trei secunde și s-a topit tot. Încep să plâng că parcă aș mai fi mâncat și eu, dar nu mai am de unde! Situații de acest fel parcă am trăit de mai multe ori, mdeci nu prea mai e bună ideea că în funcție de câte zile rămâne nemâncată îmi dau seama ce mâncare am făcut... Ar cam trebui să caut alt test. 
            Cred că mai bine uităm ce am spus mai sus și trecem mai departe. Sâmbătă am sărbătorit ziua de naștere a surorii mele cum nu se putea mai bine! La ce bun surorile mai mari? La imitat 100%, desigur! Uneori parcă le-am imita și 110% dacă s-ar putea. Îmi amintesc de zilele în care dacă ea făcea doi pași sau dacă ia mânca ceva, hop și eu! Și nu mă luai tu pe mine că ce bun sau ce distractiv este, dacă nu face sora mai mare, nu mă convingi cu nimic! Trec anii și începi să dai cu capul de problemele vieții, în funcție de vârstă. Te gândești mai mereu: ”Oare sora mea, a trecut prin așa ceva?”. Întotdeauna mă consolează gândul că și sora mea a făcut sau a trecut prin așa ceva și iat-o întreagă, mai fericită ca oricând! Îmi este cea mai bună prietenă, cel mai dur critic, cea mai greu de impresionat persoană, cea care ma motivează și mă încurajează mereu. Și ca să te dau pe spate de tot, mai este și hairstylist. Am deschis ochii și pac, pe scaun și la aranjat! Nu tot timpul, desigur. Doar atunci când trebuie! Ce să poți cere de la viață mai mult?
                                                                                                             

Ingrediente blat:
9 ouă
9 linguri apă
18 linguri zahăr
18 linguri făină
1/2 pliculeț praf de copt
4 linguri cacao


Ingrediente cremă:
200g unt
3 linguri cacao
2 linguri lapte
2 linguri frișcă lichidă
4 linguri zahăr pudră
ciocolată Milka
chocolate chips (opțional)


Ingrediente sirop:
3 linguri zahăr
esență de vanilie
1 cană cu apă


Ingrediente decor:
frișcă bătută
colorant alimentar


         Blat: am folosit altă metodă de pregătit blatul. Uneori prepar aluatul separat pentru fiecare blat (din câte 2 sau 3 ouă), dar de data aceasta am făcut aluatul tot și mai apoi am copt blaturile separat. Am pus cam 3 polinice din aluat pentru fiecare blat.
         Mixăm albușurile împreună cu lingurile de apă. Când spuma s-a întărit, adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț.
          Adăugăm gălbenușurile și continuăm mixarea.
         Punem făina, cacaua și praful de copt. Omogenizăm bine aluatul.

          Am pus aproximativ 3 polonice pentru a obține 4 blaturi.          Crema: mixăm untul moale (la temperatura camerei). Adăugăm apoi cacaua. Următorii pași sunt în funcție de gusturile fiecăruia. Eu am folosit gramajele scrise mai sus, dar dacă vreți să obțineți o cremă mult/puțin mai dulce, mai adăugați/reduceți din zahăr. Așadar, punem în continuare zahărul pudră, laptele și frișca lichidă. Nu vă speriați dacă crema are un aspect prea apos, se va întări la frigider. 


         Sirop: punem 2 linguri de zahăr la caramelizat (până când face spume). Adăugăm apoi apa, restul de zahăr și esența. Lăsăm siropul să fiarbă 2-3 minute.


          Asamblare: mai nou eu asamblez tortul într-o oală, deoarece îi conferă un aspect egal pe toate părțile chiar dacă blatul nu s-a copt perfect. Plus că nu am o tavă atât de înaltă.
          Așadar, punem primul blat, îl însiropăm și împărțim crema în 3 părți. Punem prima parte din cremă, presărăm ciocolata Milka tăiată bucățele și chocolate chips, al doilea blat însiropat, a doua parte din cremă, ciocolată Milka tăiată bucățele și chocolate chips, al treilea blat însiropat, restul de cremă, ciocolată Milka tăiată bucățele și chocolate chips și la final, ultimul blat însiropat. Lăsăm tortul la rece câteva ore.
          Am îmbrăcat tortul cu frișcă bătută și l-am decorat cu colorant alimentar.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu