Prăjitura Snickers

          Hristos a înviat! Am avut parte de un weekend foooarte aglomerat și prin această aglomerare vreau de fapt să spun că într-un mod paradoxal, chiar m-am relaxat! Am petrecut Paștele la țară, în aer liber, alături de întreaga familie și printre deliciile de pe masă s-a aflat și prăjitura mea preferată, PRĂJITURA SNICKERS. Adică una dintre prăjiturile mele preferate. Adică una dintre prăjiturile preferate ale tuturor. Sau cum să spun? Nu cred că voi putea încadra vreodată o  singură prăjitură în categoria ”preferată”, dar pot încadra o mie în categoria de ”așa nu!” haha. Voi puteți să alegeți o singură prăjitură despre care să spuneți că este preferata voastră? Eu am încercat o dată, dar a doua oară a apărut alta și a treia oară la fel și tot așa. De obicei chiar mă strecuram pe lângă această prăjitură și nu pentru că nu fusese bună, ci pentru că nu era pe gustul meu. Ba prea multă ciocolată, ba prea multe alune, ba nu erau deloc alune! Probleme existențiale, nu glumă. M-am pus eu pe treabă și am găsit o rețetă absolut delicioasă de Snickers, cu gramajele exact atât cât trebuie. Se și mănâncă prăjitura asta fără să fii pe fază. Odată dusă cutia cu prăjituri, rămâi cu bine! Cu ea sigur nu mai rămâi... Așa că dacă îți este frică ca nu cumva să mai rămâi cu 4 kg de prăjituri și după sărbători, pune-te pe treabă și fă această rețetă! Dacă nu funcționează, trimite-o la mine, o fac eu să dispară! Am o familie maaare care nu se teme de provocări.
          Nu știu cu ce să vă mai mint, adică ce să vă mai spun haha! Mai bine spuneți-mi voi mie, cum v-ați petrecut anul acesta Paștele? Ce ați făcut bun și pe unde ați umblat?
                                                                                                             

Ingrediente blat:
8 albușuri
200g zahăr
150g nucă măcinată
4 linguri făină
1 plic praf de copt


Ingrediente cremă caramel:
8 gălbenușuri
5 linguri zahăr
1 plic bundică de vanilie
11 linguri zahăr
250g unt
300g alune tocate


Ingrediente ciocolată albă și neagră:
200g ciocolată albă
200g ciocolată neagră
200ml ulei         Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț.
         Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate.

         Amestecăm cu ajutorul unei spatule și turnăm blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.


         Crema de caramel: într-un bol amestecăm bine praful de budincă, gălbenușurile și cele 5 linguri de zahăr.
         Într-un vas cu fund dublu punem cele 11 linguri zahăr la caramelizat. Amestecăm ușor din când în când astfel încât să omogenizăm caramelul. Când începe să facă spume ușor, adăugăm untul, amestecând bine până când s-a omogenizat. Cu cât lăsați zahărul topit să capete o nuanță mai închisă, cu atât de amar va fi apoi caramelul. De aceea, eu las caramelul pe foc până când capătă nuanță deschisă, exact ca cea din poza de mai jos.

         După ce s-a topit untul, adăugăm alunele tocate și amestecăm ușor. Punem apoi și amestecul de gălbenușuri peste și lăsăm să fiarbă 2 minute.
     

         Ciocolata albă/ neagră: punem la topit 200g ciocolată albă  împreună cu 100ml ulei. Topim apoi și  200g ciocolată neagră  împreună cu 100ml ulei.
*Pentru a obține o ciocolată topită ideală vezi rețeta de aici.


        Asamblare: întreg procesul de asamblare necesită puțină răbdare. În timp ce blatul stă la răcit, eu topesc ciocolata albă și o las puțin deoparte. Nu o las să se racească de tot, deoarece se va întări. Întind ușor ciocolata albă și dau prăjitura la congelator (merge și la frigider dacă nu vă grăbiți). Cât timp stă prăjitura la rece, pregătesc crema de caramel pe care o las la răcit puțin. Întind crema de caramel peste prăjitură și dau prăjitura la rece. Când crema de caramel s-a întărit, topesc ciocolata neagră și o întind repede pe deaspura. Fiind prăjitura rece, se va întări imediat dacă nu ești pe fază. Cât timp stă prăjitura la rece, spăl vasele. OUH, asta nu era necesar să spun, m-a luat valul haha!

        Lăsăm prăjitură la rece peste noapte. A doua zi, înainte să o tăiem, o lăsăm câteva minute la temperatura camerei. Apoi, cu un cuțit înmuiat în apa fierbinte, tăiem prăjitura felii. SUCCES!
2 comentarii:

  1. Buna ziua ! Ați putea sa îmi Spune-ți ce dimensiuni aveți la tava in care ați copt blatul ?

    RăspundețiȘtergere