Prăjitură cu cappuccino și cremă de mascarpone

         Prima dată când am încercat această prăjitură a fost în ziua în care am făcut și tarta cu pui. A fost o zi pe cinste! În ziua aceea chiar am dat lovitura cu rețetele. MI-AU IEȘIT EXAGERAT DE BUNE TOATE! Și nu mă laud eu... adică doar aici. Oricum, de atunci gătesc aceste rețete întotdeauna deodată. Mi-e frică să le încerc separat haha:)). Glumesc, dar de fiecare dată așa s-a nimerit. Când s-a dat comanda de tartă, a fost nevoie și de ceva dulce și toți au votat pentru această prăjitură.
        Ca să vă explic cât de delicioasă este, trebuie să vă prezint câteva episoade derulate în jurul acestei prăjituri. Fără exagerare și fără a dăuna publicului. Suntem o familie darnică. Cu noi înșine, desigur! Haha. Nu, pe bune, chiar suntem! Oricât ne-ar plăcea să mâncam ceva, de exemplu, întotdeauna lăsăm și pentru restul o porție. Și împărțeam totul frățește... Până când a apărut această delicioșenie... Nu ne-am mai recunoscut! Îi vedeai cum stăteau după perete și se uitau cam câte felii îți pui. Nu-i băgai în seamă și îți puneai o porție sănătoasă!
”-Mai trebuie să mănânce și tata. Du-te și vezi că mai ai altceva dulce și în dulap!”
”-Crezi că poți mânca atâta?Lasă-mă să te ajut.”
”-Ne mai trebuie prăjitură și mâine, n-ai vrea să mai păstrezi?”
         Trei propoziții în 2 minute. Te doare capu! Nu vrei să pari o leșinată și a două porție n-o mai vezi. Dar povestea se întâmplă din nou... altcineva merge la frigider și își pune o porție sănătoasă de prăjitură și altcineva stă dupa perete. Tot așa și tot așa, până când mă trezesc și eu făcând același lucru: stânt după perete și rugându-mă să nu-și mai pună încă jumătate de tavă pe farfurie. E DOAR O PRĂJITURĂ! Ce ne-a luat așa pe toți? Combinația de blat de cacao, cremă de Mascarpone și biscuiții înmuiați în cappuccino, asta ne-a luat! Ne puteți înțelege?
*Prăjitura iese extraordinară dacă înlocuiți cappuccino cu cafea. Eu nu sunt fan cafelei și de aceea am folosit cappuccino.
                                                                                                             

Ingrediente blat:
7 ouă
7 linguri apă
4 linguri ulei
14 linguri zahăr
10 linguri făină
5 linguri cacao
2 lingurițe praf de copt


Ingrediente cremă:
250g Mascarpone
250ml frișcă lichidă
3 linguri zahăr pudră
2 ouă
100g zahăr


Ingrediente asamblare:
25 biscuiți Petit Beurre
2 plicuri cappuccino classic
cacao


         Blat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.

          Punem gălbenușurile și uleiul. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu ajutorul spatulei, de jos în sus.
        În continuare, am împărțit aluatul pentru a coace două blaturi separat. Puteți să îl coaceți tot și să îl tăiați mai apoi, dar mie îmi place să le coc separat.

        Crema: pe baie de aburi punem ouăle împreună cu 100g zahăr. Amestecăm continuu, până când zahărul s-a topit. Cand este gata, mixăm crema de ouă pentru aprox. 10 minute. Crema se va răci și va căpăta o consistență mai cremoasă.

        Separat, mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră, până când devine cremoasă. Atenție să nu mixați prea mult, deoarece frișca se va tăia!
           Și mai separat de atât, haha:)), mixăm Mascarponele. Amestecăm apoi Mascarponele cu frișca bătută.

        Adăugăm apoi, lingură cu lingură, crema de ouă. Mixăm bine dupa fiecare adăugare.
        Preparăm cele două plicuri de cappuccino în funcție de indicațiile scrise pe ambalaj.
        În tava înfoliată cu folie de transparentă, punem primul blat, îl însiropăm cu cappucino, punem jumătate din cremă, biscuiții înmuiați în cappuccino, cealaltă jumătate de cremă (lăsăm 3-4 linguri și pentru a unge pe deaspura prăjitura), al doilea blat însiropat cu cappuccino, cele 3-4 linguri de cremă rămasă, și apoi pudrăm prăjitura cu cacao.


         Lăsăm prăjitura la rece pentru cel puțin 2-3 ore, apoi eu vă sfătuiesc să o mâncați cât de repede puteți dacă chiar doriți să mai prindeți vreo felie! Poftă bună!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu