Pulpe de pui la cuptor cu legume

          Urmează o poveste tristă cu un final fericit, mai ceva ca în basme! Am pregătit aceste pulpe la cuptor într-o sâmbătă seară. Seară, adică la 22:30. Imaginați-vă acum de câtă putere am avut nevoie pentru a nu mânca imediat friptura, pentru că mirosea divin în toată casa. Gândindu-mă însă la a doua zi și la ce masă am pregătit, am zis că rezist! Pe lângă obsesia mea pentru paste, nu văd ziua de duminică fără piure de cartofi. Nu pot mânca altceva! Nu-mi cade bine deloc... M-am pus la culcare cu gândul că a doua zi dupămasa, mă așteaptă ceva delicios. Pe când să mă așez la masă, s-au gândit părinții mei să facă un mare fest, cu tot neamul, la Jina! Fest cu mămăligă și tocană, așa cum se face în vârful dealului. Acum eram chiar în dilemă: ce să aleg? Să stau acasă singură și să mănânc ce am visat toată noaptea sau să merg să mănânc o altă delicioșenie cu restul? Am ales să plec cu restul. A meritat! 
        Numa bine, toată masa pregătită pentru duminică a rămas neatinsă, iar luni ne-am putut bucura împreună de cele mai bune pulpe de pui la cuptor! Următoarea provocare a mea este să mai gătesc încă o dată aceste pulpe și să le mănânc pe loc, nu contează ora sau  nimic altceva ha!
         Era să uit, să nu leșinați când vedeți cum fac eu piureul de cartofi! Toată lumea își pierde mintea când vede ca pun zahăr sau vegeta, deoarece piureul se face numai cu unt și bla bla. La mine, piureul se face bun! Nu se face doar cu aia sau cu aia, se face bun! CEL MAI BUN! Și cu toții au înțeles acest lucru după ce l-au gustat... sau mă rog, nu au avut de ales!
                                                                                                             
*ingredientele pot fi adaptate în funcție de câtă cantitate de mâncare doriți să obțineți sau cât de aromate doriți să fie pulpele
Ingrediente pulpe de pui:
2 pulpe de pui 
felii de cașcaval
roșii Cherry
150ml apă
ciuperci Champignon
ceapă verde


Ingrediente sos:
100ml smântână pentru gătit
1 lingură ulei de măsline
5 căței de usturoi
sare, piper, oregano, chilli, cimbru
oțet


Ingrediente piure de cartofi:
5 cartofi mari
1 cană lapte călduț
1 lingură zahăr
sare, vegeta
2 linguri unt


         Pulpe de pui: Tăiem pentru fiecare pulpe câteva buzunărașe pe care le umplem cu felii de cașcaval.

        Pentru a prepara sosul, amestecăm toate ingredientele într-un bol. La fel cum am spus mai sus, puteți adăuga mai multă/puțină smântână pentru gătit sau mai puțin/mult usturoi etc. 
        Ungem o tavă cu puțin ulei și așezăm pulpele, apoi le ungem cu sos.

         În jurul pulpelor punem roșiile Cherry tăiate în jumătate, ciupercile tăiate felii și ceapa verde tăiată mărunt.
      Turnăm și apa în tavă. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dam tava la cuptor pentru aprox. 50 de minute. După cele 50 de minute, luam folia de deaspura și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 10-15 minute.
       Imaginați-vă acum cât de bine miroase în toată casaaaa!!!

      Piure de cartofi: curățăm și spălăm cartofii. Îi tăiem în 2-3 și îi punem la fiert. După ce s-au fiert, îi scurgem de apă și îi mărunțim cu ajutorul unui tel. Punem restul ingredientelor și amestecăm bine.
        Servim cât mai repede până nu intervin alte planuri, haha!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu