Frigărui de pui

Pui, pui, pui,
FRIGĂRUI de pui,
Cu condimentele DELIKAT,
Gustul ți-e adevărat!
         Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv în postarea de astăzi ha! Astăzi dăm startul unui maraton de gătit alături de noua gamă DELIKAT ce conține condimente simple și condimente specializate perfecte pentru a da savoare mâncării. Următoarele zile vom găti împreună cu DELIKAT și vom experimenta împreună diferite arome și implicit, multe bucurii în fiecare zi. Toată lumea spune că o mâncare gustoasă depinde de ingredientele naturale pe care le folosești. Da, sunt de acord, dar nu în totalitate! Contează mult și felul în care este condimentată mâncarea. Necesitatea condimentării este mare... trebuie să ofei mâncării un gust mult mai profund decât poate ea însăși să fie! Trebuie să îți depășești limitele! Ce zici de niște condimente realizate cu ingrediente 100% naturale? Condimentatul este o parte esențială în arta gătitului. La fel cum un hairstylist finalizează o coafură adăugând un mic accesoriu, la fel cum un pasionat de mașini, după spălarea mașinii, o va da cu ceară sau mai știu eu ce, exact așa procedează și un bucătar adevărat: adaugă un plus de savoare mâncării. Am devenit de-a dreptul fascinată de noua gamă DELIKAT, iar frigăruile mele nu puteau cere ceva mai mult! Fiecare îmbucătură înseamnă fericire...Ești pregătit să oferi și tu mâncării tale un gust aparte, să bucuri inima celor din jur? 
        Totuși, aceste produse chiar sunt realizate cu ingrediente 100% naturale? Câte variante de condimente oferă noua gamă? Pentru ce tipuri de preparate sunt potrivite? Nu te panica, îți voi răspunde, alături de echipa DELIKAT, la toate întrebările!
        Nu sunt folosiți potențiatori de aromă, de aceea, gustul oferit de condimentele DELIKAT este unul autentic, garantat de ingredientele de cea mai bună calitate. Întregul proces de fabricare, de la recoltarea ingredientelor și până la asamblarea produselor, este realizat cu minuțiozitate, pentru ca produsele să ofere un gust bogat și plin de savoare. Mai mult, pentru a păstra proprietățile nutritive și gustul autentic al ingredientelor, condimentele sunt uscate în mod natural și ambalate în condiții ce asigură un nivel ridicat de calitate și siguranță. Produsele nu conțin monoglutamat de sodiu. Condimentele specializate, inclusiv amestecurile de ierburi, conțin sare sau sare de mare, deoarece acestea sunt special concepute pentru a oferi o aromă unică, iar ingredientele sunt mixate în proporții ideale, pe baza unor rețete atent concepute, fără a mai fi necesară adăugarea niciunui alt ingredient. Condimentele simple, nu conțin nimic altceva înafară de ingredientul de bază, prin urmare, nu au în compoziție nici sare (ex. pliculețele oregano conțin doar oregano, etc.).
Pentru ce tipuri de preparate sunt potrivite condimentele simple?
IENIBAHARUL: aromatizarea peștelui, marinarea cărnii de porc/oaie sau la prepararea murăturilor.
CHILLI: specific bucătăriei mexicane, special pentru preparatele cu carne și legume.
MĂGHIRANUL: asezonarea preparatelor din pește, mâncărurilor cu cartofi și varză, supelor și sosurilor.
BOABELE DE MUȘTAR: asezonarea cărnii/ murăturilor în oțet.
OREGANO: poate fi adăugat la carnea de porc/vită/pui/miel/pește, fructe de mare, legume, sosuri de roșii.
BOIA DE ARDEI DULCE/IUTE: asezonarea cărnii de pui/porc/miel și a tocănițelor/gulașului/mâncăruri cu legume, a sosurilor de roșii.
PIPERUL NEGRU: condimentarea sosurilor,  cărnii de porc/pui/vită/miel/pește.
ROZMARINUL: special pentru asezonarea mielului, a vânatului, a cărnii de porc/pui.
CIMBRIȘORUL: conferă un gust aparte fripturilor din carne de vită, tocanelor, dar și mâncărurilor cu vinete, dovleci, cartofi, roșii sau ciuperci.
                                                                                                             


Ingrediente (aprox. 15 buc.):
un piept de pui
15 roșii Cherry
30 ciuperci Champignon
1 ardei gras roșu
varză
15 bețe pentru frigărui


Ingrediente sos:
150ml smântână pentru gătit
3 căței de usturoi
1 lingură de iaurt
condimente din noua gamă DELIKAT: amestec de ierburi și mărar,  condimente pentru grătar, amestec de ierburi și boia


       Înainte de toate, asigurați-vă că ați lăsat bețele pentru frigărui la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 30 de minute dacă doriți niște frigărui necarbonizate.
       Pregătim sosul: amestecăm toate ingredientele pentru sos. Punem condimentele Delikat cu multă încredere și generozitate, nu veți regreta!

        Spălăm și tăiem cubulețe pieptul de pui.
       Pentru asamblare figăruilor procedăm astfel: punem o ciupercă (cu partea în care a fost piciorușul, în sus), o bucătă de carne tăvălită prin amestecul de ierburi și boia, varză, o roșie, o altă  bucătă de carne tăvălită prin amestecul de ierburi și boia, varză, carne tăvălită prin amestecul de ierburi și boia, ardei și o ciupercă așezată cu partea în care a fost piciorușul, în jos.
        Acum urmează să ungem bucățile de carne cu sosul preparat, apoi punem frigăruile pe tava grill (unsă cu puțin ulei de masline). Întoarcem continuu frigăruile pe toate părțile până când s-au rumenit.

        Acum că sunt gata, ne chinuim din toate puterile să împărțim și cu restul casei!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu