Înghețată de ciocolată


        Ne-am dat seama că ne certăm des... nu țipăm, ne certăm doar din priviri. Și nu că am trăi noi vreo dramă. Sau poate că trăim totuși drama împărțirii mâncării. Nu cred că suntem ceva ciudați sau obsedați, nu? Acum, cine nu iubește mâncarea? Cine ar împărți din înghețata lui? Am specificat și faptul că este una super ciocolatoasă? Nu doar o înghețată, mă înțelegi? Nu mă mai recunosc! Pun caserola cu înghețată cât pot de ascunsă printre treburile din congelator. Aș părea disperată dacă le-aș spune să nu mănânce, nu? Așa mai bine o ascund cât pot... Hey, zici că mai bine să nu mai fac înghețată? Dar vine tata acasă, obosit de la serviciu și zice:"Meiușcă (nu am să scap niciodată de acest apelativ incert), ai făcut ceva înghețată? CEVA? Am făcut 5 kg, dar așa de mult mi-aș dori să o mănânc singură ha!
        Bun, acum să vă spun cum se întâmplă de fapt toată faza: Mama:" Toată lumea la înghețată!". Și venim numaidecât, ne așezăm la masă și nu mănâncă nimeni. GLUMESC! Savurăm împreună înghețata râzând și lăudându-mă, adică, iubindu-ne și împărțind totul frățește. HAPPY END!
                                                                                                             

Ingrediente:
3 ouă
150g zahăr
3 linguri cacao
150ml lapte
100g ciocolată
50ml ulei
200ml frișcă lichidă


        Mixăm ouăle și zahărul până când se spumează. Punem amestecul pe baie de aburi și amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit.
        Separat, amestecăm cacaua cu puțin lapte până când s-au omogenizat. Adăugăm și restul de lapte, apoi punem cacaua și laptele peste crema de ouă.
       Lăsăm amestecul pe baie de aburi încă câteva minute, apoi adăugăm ciocolata topită împreună cu 50ml ulei (vezi aici cum se topește corect ciocolata fără să se prindă).
        Lăsăm amestecul pe foc 1 minut, apoi îl lăsăm la răcit.
       Mixăm frișca lichidă apoi o adăugăm, lingură cu lingură, peste crema de ciocolată răcită. Amestecăm cu o spatulă.
      Punem înghețata într-un vas îmbrăcat cu folie alimentară și o lăsăm la congelator peste noapte.

       Servim înghețata înaintea tuturor ha!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu