Crutoane de pâine

         Tot din seria maratonului de gătit alături de DELIKAT, astăzi avem CRUTOANE DIN PÂINE! Pun pariu ca la asta nu te-ai gândit! Și ca să fie surpriza și mai mare, am făcut două tipuri de crutoane: cu verdeață, pentru servit alături de o salată și cu boia, pentru servit ca ”ronțăială”. Nimic, dar absolut nimic, nu se compara cu mâncarea făcută în casă. Sigur ai început să faci tot mai multe delicii în casă, dar ai încercat să faci aceste crutoane de pâine? Absolut demențiale! Și dacă deja ți-ai răspuns zicând că tocmai ieri ai făcut crutoane, te mai întreb o dată: le-ai făcut cu condimentele potrivite? Crezi că cele pe care le-ai folosit au reușit 100% să surprindă gustul absolut? Eu am reușit să surprind gustul în fiecare cubuleț. CHIAR ÎN FIECARE! M-am jucat din nou cu noua gamă DELIKAT, primele rețete fiind Frigăruile de pui, apoi Gulașul unguresc cu carne de porc, iar astăzi facem crutoane de pâine și curând voi rămâne fără niciun pliculeț de fericire, dar sunt prea geniale ca să nu le testez în toate felurile haha! Gama DELIKAT conține condimente din 100% ingrediente naturale. Nu sunt folosiți potențiatori de aromă, de aceea, gustul oferit de condimentele DELIKAT este unul autentic, garantat de ingredientele de cea mai bună calitate. Întregul proces de fabricare, de la recoltarea ingredientelor și până la asamblarea produselor, este realizat cu minuțiozitate, pentru ca produsele să ofere un gust bogat și plin de savoare. Mai mult, pentru a păstra proprietățile nutritive și gustul autentic al ingredientelor, condimentele sunt uscate în mod natural și ambalate în condiții ce asigură un nivel ridicat de calitate și siguranță. Produsele nu conțin monoglutamat de sodiu. Condimentele specializate, inclusiv amestecurile de ierburi, conțin sare sau sare de mare, deoarece acestea sunt special concepute pentru a oferi o aromă unică, iar ingredientele sunt mixate în proporții ideale, pe baza unor rețete atent concepute, fără a mai fi necesară adăugarea niciunui alt ingredient. Condimentele simple, nu conțin nimic altceva înafară de ingredientul de bază, prin urmare, nu au în compoziție nici sare (ex. pliculețele oregano conțin doar oregano, etc.).
Pentru ce tipuri de preparate sunt potrivite condimentele simple?
IENIBAHARUL: aromatizarea peștelui, marinarea cărnii de porc/oaie sau la prepararea murăturilor.
CHILLI: specific bucătăriei mexicane, special pentru preparatele cu carne și legume.
MĂGHIRANUL: asezonarea preparatelor din pește, mâncărurilor cu cartofi și varză, supelor și sosurilor.
BOABELE DE MUȘTAR: asezonarea cărnii/ murăturilor în oțet.
OREGANO: poate fi adăugat la carnea de porc/vită/pui/miel/pește, fructe de mare, legume, sosuri de roșii.
BOIA DE ARDEI DULCE/IUTE: asezonarea cărnii de pui/porc/miel și a tocănițelor/gulașului/mâncăruri cu legume, a sosurilor de roșii.
PIPERUL NEGRU: condimentarea sosurilor,  cărnii de porc/pui/vită/miel/pește.
ROZMARINUL: special pentru asezonarea mielului, a vânatului, a cărnii de porc/pui.
CIMBRIȘORUL: conferă un gust aparte fripturilor din carne de vită, tocanelor, dar și mâncărurilor cu vinete, dovleci, cartofi, roșii sau ciuperci.
                                                                                                             


Ingrediente:
4 felii de pâine
5 linguri ulei de măsline
usturoi (cât cuprinde)
condimente din noua gamă DELIKAT: boia de ardei dulce, ierburi și boia, cimbrișor, ierburi și mărar


       Tăiem feliile de pâine sub forma unor cubulețe micuțe.
          Separat, amestecăm uleiul de măsline împreună cu usturoiul pisat. Punem apoi amestecul peste cubulețele din pâine.
         O parte din pâine o condimentăm cu cimbrișor și ierburi și mărar. Întindem cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm pâinea la cuptor până când s-a rumenit. Atenție să nu se ardă!
        Cubulețele rămase le condimentăm cu amestecul de ierburi și boia și boiaua dulce. Întindem cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm pâinea la cuptor până când s-a rumenit.       Cred că mai mult mi-a luat să scriu această rețetă decât să o prepar, ha! Spor la treabă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu