Spaghete cu piept de pui

   

        Sper că ești la curent cu maratonul nostru de gătit alături de DELIKAT. În caz că te-ai pierdut pe drum, iată o scurtă reactualizare: până acum am făcut Frigărui de pui, Gulaș unguresc cu carne de porc și crutoane de pâine. Acestei liste se alătura și rețeta finală: spaghete cu piept de pui! Cum puteam eu să închei această călătorie dacă nu cu o rețetă din categoria ”Obsesie la zi” ha! Nu știu dacă ai reținut, dar am o slăbiciune aparte pentru tot ce înseamnă paste. Slăbiuciune, așa, spre obsesie. Mi-e foame? Gătesc paste. Mi-e sete? Gătesc paste. Sunt fericită? Gătesc paste. Sunt tristă? Gătesc paste. Mi-e somn? Gătesc paste. Am cam exagerat. Nu prea gătesc paste atunci când mi-e somn. Ai înțeles? Nu prea...Oricum, am testat noua gamă DELIKAT în primele rețete și nu puteam să nu o testez și într-o rețetă delicioasă de spaghete. Am mai fost și singură acasă. Știi ce înseamna asta? Că toți au fost plecați... Nu, nu, înseamnă că nu a trebuit să împart cu nimeni! E lucru rău să nu vrei să împarți? Cam este! Atunci, e lucru rău să îți dorești să savurezi din plin cât mai multă delicioșenie gătită cu noua gamă DELIKAT? Nu e lucru rău, dar trebuie să împarți și cu restul. Ți-am spus că noua gamă DELIKAT conține condimente făcute din 100% ingrediente naturale? Nu sunt folosiți potențiatori de aromă, de aceea, gustul oferit de condimentele DELIKAT este unul autentic, garantat de ingredientele de cea mai bună calitate. Întregul proces de fabricare, de la recoltarea ingredientelor și până la asamblarea produselor, este realizat cu minuțiozitate, pentru ca produsele să ofere un gust bogat și plin de savoare. Mai mult, pentru a păstra proprietățile nutritive și gustul autentic al ingredientelor, condimentele sunt uscate în mod natural și ambalate în condiții ce asigură un nivel ridicat de calitate și siguranță. Produsele nu conțin monoglutamat de sodiu. Condimentele specializate, inclusiv amestecurile de ierburi, conțin sare sau sare de mare, deoarece acestea sunt special concepute pentru a oferi o aromă unică, iar ingredientele sunt mixate în proporții ideale, pe baza unor rețete atent concepute, fără a mai fi necesară adăugarea niciunui alt ingredient. Condimentele simple, nu conțin nimic altceva înafară de ingredientul de bază, prin urmare, nu au în compoziție nici sare (ex. pliculețele oregano conțin doar oregano, etc.).
Pentru ce tipuri de preparate sunt potrivite condimentele simple?
IENIBAHARUL: aromatizarea peștelui, marinarea cărnii de porc/oaie sau la prepararea murăturilor.
CHILLI: specific bucătăriei mexicane, special pentru preparatele cu carne și legume.
MĂGHIRANUL: asezonarea preparatelor din pește, mâncărurilor cu cartofi și varză, supelor și sosurilor.
BOABELE DE MUȘTAR: asezonarea cărnii/ murăturilor în oțet.
OREGANO: poate fi adăugat la carnea de porc/vită/pui/miel/pește, fructe de mare, legume, sosuri de roșii.
BOIA DE ARDEI DULCE/IUTE: asezonarea cărnii de pui/porc/miel și a tocănițelor/gulașului/mâncăruri cu legume, a sosurilor de roșii.
PIPERUL NEGRU: condimentarea sosurilor,  cărnii de porc/pui/vită/miel/pește.
ROZMARINUL: special pentru asezonarea mielului, a vânatului, a cărnii de porc/pui.
CIMBRIȘORUL: conferă un gust aparte fripturilor din carne de vită, tocanelor, dar și mâncărurilor cu vinete, dovleci, cartofi, roșii sau ciuperci.
                                                                                                             

Ingrediente:
300g spaghete

Ingrediente sos:
2 cepe
ulei de măsline
1 piept de pui
200ml lapte (sau smântână pentru gătit)
3 linguri făină
100g ciuperci Champignon
cașcaval
condimente din noua gamă DELIKAT: amestec de ierburi și mărar, cimbrișor
1-2 frunze de salată


      Prima dată preparăm spaghetele în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj.
      Tăiem ceapa felii subțiri și o punem la călit în ulei de măsline. Adăugăm apoi pieptul de pui spălat și tăiat cubulețe.
        Ciupercile le tăiem felii și le punem peste carne.
         Lăsăm amestectul pe foc pentru 5-6 minute. Punem apoi laptele și condimentăm cu amestecul de ierburi și mărar și cimbrișorul. Separat, amestecăm făina cu 5-6 linguri de apă. Când sosul fierbe punem amestecul de făină, adăugând câte o lingură, amestecând bine. Acest pas ajută la îngroșarea sosului, deci daca folosiți smântână pentru gătit puteți să omiteți acest pas.


       Oprim focul și adăugăm salata tăiată fâșii lungi. Acoperim sosul și îl lăsăm așa pentru 5 minute.

       Servim sosul alături de spaghetele fierte și încercăm să împărțim cu toți din jur!
      
                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu