Prăjitură cu mac și cocos

     
        Simt cum au trecut deja ani întregi de când n-am reușit să mai postez o rețetă dulce. Mi-am înecat timpul în noua mea pasiune, cusutul și am cam neglijat răsfățul pentru stomac. Desigur, eu am mai gătit una, alta, dar nu am apucat sa postez nimic. De postat hai că nu e chiar așa de greu, dar de pozat, e deja dificil! Îți dai seama unde s-a ajuns dacă mi-e greu sa pozez? Trecem peste...
        Astăzi, pentru ca să îmi ierți absența, ți-am pregătit o rețetă delicioasă de prăjitură. Nu necesită mult timp pentru a o prepara, iar gustul îți va lumina toată săptămâna, mai ales dacă o faci sâmbăta ha. Combinația dintre mac și cocos este ceva demențial, iar reacția celor care gustă prăjitura va face toți banii! Trebuie însă să îți spun că fac această cremă de câte ori vrei tu, la pătrat. De multe ori, nu? Și TOTUȘI există zile în care nu-mi iese. Cum afară este cald și crema oricum este pretențioasă, iar eu n-am mers nicăieri săptămâna aceasta, iartă-mă, iar m-a luat valul! Revin. Cum această cremă este foarte pretențioasă, exista șansa nedorită de a se tăia. Nu turba, se repară. Tocmai ce te-am învățat aici. De aceea, orice ar intervi, nu amăna să faci această prăjitură. Nu mai există probleme care să te împiedice, nu? Ce ți-ar putea sta în cale? Sper că ai înțeles că este vorba despre cocos... și mac... și multă dragoste!
         Uneori am impresia că nu pot surprinde într-o poza și gustul. Sună deplasat, dar cateodată când privesc o poză cu mâncarea gătită îmi zic:” Exact pe cât de bine arată, gustul este ȘI MAI BUN!”. Tocmai am folosit cuvântul ”exact” și ”mai bun” într-o propoziție. Oricum, în alte zile, parcă poza nu surprinde gustul și nu știu cum să îți explic de fapt ce gust bun are preparatul. Poate că ar trebui să vii pe la mine, sa guști chiar tu. Ce zici?
                                                                                                             

Ingrediente blat:
4 albușuri
8 linguri zahăr
2 linguri făină
1/2 plic praf de copt
4 linguri cocos
3 linguri mac


Ingrediente cremă:
4 gălbenușuri
160g zahăr pudră
4 linguri lapte
250g unt


Ingrediente decor:
200ml frișcă lichidă


        Blat: batem spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când spuma stă băț.
         Punem făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, nu cu mixerul. Adăugăm cocosul și macul.

        Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când suprafața devine arămie.
        Crema: pe baie de aburi punem gălbenușurile, zahărul pudră (lăsând deoparte o lingură pentru a o amesteca cu untul) și laptele. Amestecăm continuu, până când compoziția s-a îngroșat. O lăsăm la răcit.
         Separat, mixăm untul împreună cu o lingură de zahăr pudră. Punem apoi câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită. Aici este un moment în care ori iese crema exact ca la carte, ori se taie. Dacă îți iese crema perfect, ai scăpat, dacă se taie, iată aici cum o poți repara. Nu-i mare lucru, se mai întâmplă. Mie într-o zi îmi iese, în alta, nu. C`est la vie!

        Ungem blatul răcit cu crema de gălbenușuri, apoi decorăm cu frișcă bătută.

        Ei, ce ți-am zis, nu e delicioasă?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu