Ce să faci cu marginile prăjiturilor?

          Ouf, nebunie mare după aceste sărbători! Îți vine să crezi sau nu, mi-au lipsit momentele în care îmi împărtășeam gândurile aici. Scurt îți reamintesc un pic despre situația în care mă aflu, apoi zburăm direct cu gândul la ceea ce mi-am propus să îți prezint astăzi. Stii, nu știi, oricum, mie îmi place să spun acest lucru de fiecare dată, ha, sunt învățătoare! Am început să lucrez și implicit, am nevoie de o zi formată din 36 de ore, după cum știu că și tu ai! Nu am renunțat la nimic din ceea ce făceam până acum, dar am mai moderat puțin implicarea mea în ceea ce privește scrisul pe blog și desigur, cusutul cărților senzoriale. Curând am să încep să cos din nou, te anunț eu când, iar în ceea ce privește gătitul, îți dai seama că gătesc mai mereu. Nu apuc să scriu toate rețetele aici, deși încerc, așa, ușor, ușor, dar în general, cele mai delicioase rețete le postez pe InstaStory-ul meu ( în caz că ai Instagram, numele meu este @trifsalomeeaalexandra).
         Gata cu pălăvrăgitul, pentru că trebuie să te învăț astăzi ceva minunat! Sunt aici ca să te scot întotdeauna din orice situație! Știu că ești gospodină și știu că de aceste sărbători ai copt la prăjituri de te-ai sărutat. Sincer, eu una chiar m-am săturat! Îmi revin oricum imediat. Tot procesul de preparare a prăjiturii merge, nu? Mai tai o cremă, mai uiți să adaugi un ingredient, ba nu iese cum vrei, probleme la ordinea zilei. Trec și eu pe acolo de fiecare dată, nu mă amuză deloc! Dar ce faci atunci când trebuie să tai prăjitura și îți rămân mai multe margini decât bucăți din prăjitură? Haha glumesc. Oricum, rămân marginile și nu mai are nimeni chef să le mănânce. Cel puțin la mine, așa se întâmplă. Ce faci cu ele? FACI ALTĂ PRĂJITURĂ! Cum? Pui toate mariginile într-un blender și restul, le-am prezentat mai jos! Întrebarea este: Ce faci cu marginile prăjiturii făcută din margini? Haha

*P.S. Am făcut odată vreo trei feluri de prăjituri și al IV-lea fel de prăjitură l-am făcut din marginile celorlalte. Ghici ce? Toată lumea mi-a spus: „Fă-mi și mie o prăjitură așa, e tare buna!”. Și aș fi făcut, dar asta însemna că trebuia să aștepte să coc alte 3-4 prăjituri și apoi să le folosesc marginile haha.
                                              

Ingrediente blat:
7 ouă
14 linguri zahăr
14 linguri făină
o linguriță praf de copt

Ingrediente cremă:
margini de la prăjituri
200ml frișcă lichidă
3 linguri cacao

Ingrediente sirop:
5 linguri zahăr
1 cană apă
esență de rom


         Blat: pregătim un blat simplu. Mixăm albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț.

         Adăugăm galbenușurile. Punem făina și praful de copt și amestecăm ușor. 
          Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei, punem blatul și îl lăsăm la cuptor până când trece testul cu scobitoarea.
           Siropul: caramelizăm 3 linguri de zahăr. Adăugăm apa, celelalte 2 linguri de zahăr și esența de rom. Lăsăm siropul să fiarbă câteva minute.
           
         Crema: marginile prăjiturilor le punem într-un blender împreună cu puțin sirop, să se înmoaie. După ce și-a făcut blender-ul treaba, amestecăm marginile cu frișca bătută.


        Arată a cremă tăiată, dar nu leșina, așa trebuie să arate, iar gustul este divin!
        Adăugăm cacaua.
         Asamblare: blatul îl însiropăm cu siropul rămas. Întindem crema și decorăm prăjitura cu ciocolată topită.

              Gata prăjitura! Simplă și delicioasă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu