Mâncare chinezească cu pui

          Acum nu știu cum e la voi, dar în privința mea, mâncarea chinezească ori e bună de tot ori e în cealaltă extremă. Nu pot să spun ca nu e bună, pentru că mâncarea este delicioasă oricum ar fi, gusturile diferă! Ori mănânc (am vrut să spun că „ori gust”, dar apoi mi-am dat seama care e diferența dintre a gusta și a mânca și clar nu se potrivea pentru mine prima variantă ha) o mâncare absolut delicioasă ori nu. Nu există cale de mijloc! Într-un singur loc am găsit în orașul meu un restaurant unde chiar merită să mănânci mâncare chinezească.... doar unul! Păi și nu mă apuc eu să-mi fac singură?
        Știi că răspunsul este „da” și sunt gata să îți prezint și ție o delicioasă rețetă de mâncare chinezească! Nu e atât de complicat, doar că sunt mulți pași de urmat. Iar mă apucă poeziile... Ai sesizat rima? Dacă nu, mai citește o dată că nu scriu degeaba aici ha! Glumesc! Revenind, la fel cum am început, mâncarea chinezească ori e delicioasă ori nu. Ei bine, aceasta este super delicioasă! Chiar prea delicioasă! Te încurajez să încerci și tu și să îmi spui ce părere ai. Poate găsim o cale de mijloc....

Ingrediente pui:
300ml apă
250g făină
3 linguri amidon
sare, piper
1 ou
3 linguri ulei
1 piept de pui
sos Teriyaki 

Ingrediente sos:
3 morcovi
ciuperci
conopidă
4 cepe
250ml apă
sare, piper, chilli, usturoi, curry
2 lingurițe muștar
Sos de soia, sos de stridii, sos Teriyaki, ulei din semințe de susan

Ingrediente noodles:
200g tăiței de orez
sos de soia, sos de stridii

*Acestea sunt sosurile mele preferate pe care le-am folosit

            Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.
         Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai sus.

         Amestecăm într-o tigaie uleiul cu puțin sos Teriyaki. Prăjim bucățile de pui.
        Scoatem bucățile de carne pe o farfurie. Separat, călim morcovul tăiat felii și conopida tăiată bucățele.


         Adăugăm cepele tăiate în firicele subțiri. Călim legumele pe foc mic, pentru vreo 10 minute.

         Adăugăm condimentele: chilli, sare, piper, usturoi, curry și 2 lingurițe de muștar.
         Tăiem bucăți mai mari ciupercile și le adăugăm peste celelalte legume.
       Punem toate sosurile de mai sus: cel de soia, Teriyaki, cel de stridii și uleiul de semințe de susan.
        Gătim mâncarea pe foc mic încă 15 minute. Punem apoi bucățile de pui și amestecăm.
       Tăițeii de orez sunt foarte ușor de făcut. Peste tăiței voi punem apă fiartă și îi lăsăm câteva minute să se înmoaie. Atenție, nu îi fierbem! Doar turnăm apă fiartă peste ei. Călim apoi tăițeii cu puțin sos de soia și sos de stridii.


        Amestecăm tăițeii cu sosul de pui și legume și ne bucurăm de savoarea lor! Am avut dreptate că este prea delicios?



        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu