Negresă ciocolatoasă cu budincă

        Îmi cer scuze.... mii de scuze! Dar această delicioșenie ciocolatoasă, cea pe care o vezi în poze, este absolut divină! Atât de multă ciocolată, atât de delicioasă, atât de pufoasă, atât de suculentă, atât de orice exprimă un gust nemaipomenit! Trebuie să o încerci! Ai nevoie să fii fericită azi! De ce tocmai azi?
         Păi ia pune-te în pielea mea: o zi senină de primăvară, ora 14, încă destul timp pentru gătit și toate cele și, fără să vrei, ți se taie cheful de tot. De ce? S-A LUAT APA! Acum, pot trăi fără curent sau fără mașină, dar chiar fără apă înseamnă un chin pentru mine... Parcă fix în ziua aceea aveam nevoie de apă mai mult decât niciodată! Nu beau eu multă apă pe zi, dar atunci mi s-au uscat buzele... nu mai vedeam bine! Auzeam doar apă curgând... Îmi trebuia apă la orice! Aveam nevoie de apă și să respir, stii? Întotdeauna când nu mai ai ce ai avut, îți trebuie musai după aceea! Și am făcut și eu o prăjitură ca tot omul și s-a umplut chiuveta ca niciodată. Știau și vasele că nu e apă? Câte vase puteam folosi pentru o prăjitură ca aceasta? Parcă și în bucătărie am murdărit orice colțișor. Și apoi, același episod, te murdărești, fugi să te speli și nu e apă. Vrei să fierbi ceva și nu e apă. Ți-e sete și nu e apă. Parcă nici să rostești cuvântul „apă” nu mai poți ha! Ei bine, până la urmă a venit și apa, dar prea târziu! Deja mă obișnuisem fără....

Ingrediente negresă:
100g unt
100g zahăr
150ml lapte
100g ciocolată
3 ouă
100g făină
1/2 linguriță praf de copt
3 linguri cacao


Ingrediente topping:
budincă de ciocolată
fructe de pădure
fructe deshidratate

         Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele.
         Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până când gălbenușurile s-au încorporat.

         Punem făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu mișcări ample de jos în sus.

          Separat, mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Punem albușurile peste blatul cu cacao.

           Amestecăm ușor. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem bucăți de ciocolată pe deasupra.


         Următorul pas este foarte important! Am lăsat blatul la copt pentru exact 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit! Este foarte important să nu coaceți prea mult blatul, deoarece se va usca și nu va mai avea acea consistență ciocolatoasă.
          Bineînțeles că este absolut delicioasă negresa și simplă, dar eu am vrut să pun deasupra budincă de ciocolată și câteva fructe de pădure și fructe deshidratate.
         Nu trebuie să mai aștepți nimic, prăjitura ta delicioasă este gata!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu