Carne de porc cu legume verzi

          Mă ia cu aiurea câteodată și mi se pune pata pe câte ceva. Mi se pare și normal să îmi fie poftă pe ciocolată, pe dulciuri... pe pizza, paste... totul normal, nu? Dar să îți fie poftă mare pe legume? VERZI? Desenele animate întotdeauna ne-au implementat că legumele nu sunt bune și îți amintești că întotdeauna copilașii din desene detestau broccoli-ul? Ce minciună mare! Mie îmi place extrem de mult! Să nu mai spun ce delicios este cu fasole verde sau dovlecel de vară. Cum sună: dovlecel, broccoli și fasole. Mai bine ai cere să mănânci terci de ovăz sau ceva. Dar ma crezi că e absolut...
D E L I C I O S? Știi bine că nu îți prezint ceva ce să nu-ți creeze plăcere! Am pregătit această masă absolut delicioasă de legume verzi, carne, susan și cușcuș. Crezi că poți refuza așa ceva? Nu răspunde până nu guști mai întâi!
         A, îți dai seama că îmi place super mult și rucola? Și câte și mai câte... acest prânz pe care l-am pregătit a început de la „gust un pic să văd cum e” la ”„faci și mâine?”. Acum, nu știu ce este mai bine: să nu le placă mâncarea și să scapi de gătit sau să le placă și asta înseamna, desigur, să tot gătești acea mâncare? Asta poate implica și să nu apuci să mănânci și tu și muuulte, multe alte peripeții....

Ingrediente carne:
500g cotlet de porc
2 cepe
chilli, curry, sare, piper, cimbru
sos Barbecue
sos de roșii
suc de lămâie (o lămâie micuță)
vin alb


Ingrediente garnitură:
1 dovlecel de vară
1 mănunchi de broccoli
3 linguri de unt
3-4 căței usturoi
400g fasole verde
1 cană cușcuș
sare


          Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița.


           Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie călită pe foc mic. Adăugăm apoi carnea și amestecăm. Condimentăm cu chilli, curry, sare, piper și cimbru și lăsăm amestecul pe foc pentru 5 minute.

         În continuare, punem sosul Barbecue și sosul de roșii, după gust. Cred că am pus în jur de 4-5 linguri din fiecare. Lăsăm amestecul pe foc pentru încă 10 minute.
          Punem sucul de lămâie și puțin vin alb, acoperim vasul și lăsăm sosul pe foc mic pentru 15 minute.
         Garnitura: urmează să pregătim și garnitura. Punem într-o oală sau o tigaie adâncă 2 linguri de unt și câțiva căței de usturoi. Călim dovlecelul curățat de coajă și tăiat felii subțiri. 

          Nu am călit foarte mult legumele, pentru că îmi plac mai crocante. În continuare punem broccoli-ul tăiat. Adăugăm încă 1 lingură de unt.

          Punem fasolea verde și puțină sare. 
          Am călit aprox. 1-2 minute fiecare legumă. 
         Punem peste cușcuș o cană cu apă fierbinte, acoperim vasul și lăsăm cușcușul să se umfle. Îl amestecăm energic cu o furculiță să se desfacă. Amestecăm cușcușul cu legumele.

         Servim carnea alături de legume și câteva semințe de susan. Te-am convins?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu