Banana bread (chec cu banane)

         O, dar e o modă să faci chec cu banane, știai? Nu că m-ar interesa care sunt tendințele, pentru că în general, mie nu îmi plac ha, dar de data aceasta chiar este o rețetă delicioasă. Nu e ca și cum mi-aș permite eu să postez ceva ce nu e bun, nu? Combinația de ciocolată cu banane este divină, dar aici vorbim și despre un chec ușor umed și ciocolatos. Secretul este să îl lași la cuptor cât mai puțin. Oricum, se face super ușor și rapid. Este absolut delicios acest chec lângă o ceașcă de cafea, frumos, pe veranda casei. N-am nici verandă, nici casă, nici nu beau cafea, dar oricum ai înțeles ideea. Mă mulțumesc să servesc acest chec împreună cu o cană (două, trei) de lapte, pe balcon ha! Îți dai seama că m-aș mulțumi să mănânc și a doua felie, dar cu mâncăcioșii mei, îmi pun pofta în cui!Ingrediente:
2 ouă
100g zahăr
sare
3 banane
100ml frișcă lichidă (eu am folosit ceva smântână pentru gătit cu cocos)
extract de vanilie
150g făină
5 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
ciocolată tocată

         Mixăm ouăle, zahărul și puțină sare. Adăugăm 2 banane pasate, frișca lichidă și vanilia.
         În continuare, adăugăm făina, cacaua și praful de copt.

          Punem compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Eu întotdeauna ung tava cu ulei pentru a se lipi hârtia uniform, apoi ung și hârtia de copt pentru a fi ușor de dezlipit.
         Tăiem o banană în două și o așezăm pe mijlocul tăvii, fără a o scufunda. Presărăm bucăți de ciocolată și dăm tava la cuptor, la foc mediu, pentru aprox. 50 de minute (până când a căpătat o crustă pe deasupra, interiorul îmi place mai necopt, să fie umed).
         Servim checul cu multă bucurie și fără zgârcenie ha!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu