Mini eclere

          Acum eu trebuie să fiu sinceră cu tine și să îți spun că nu-mi ieșea niciodată aluatul pentru eclere. De fapt, făcusem o singură dată eclere înaintea celor de astăzi deci parcă totuși nu e atât de gravă situația ha. Oricum, m-am temut de ele! Le-am ocolit cât de mult am putut. Ocoleam de fiecare dată să fac și Lava cake și muuulte alte rețete. Dar ce ar fi să nu mai ocolesc eu nimic și să tot fac până ies toate? Mi-am luat inima în dinți și am făcut și Lava cake și a ieșit G E  N I A L (găsești rețeta aici dacă te simți curajoasă ha!), apoi m-am apucat să fac eclere și iată, ce bune sunt!
         Ceea ce vreau să subliniez este că știu că majoritatea se tem să faca elcere de casă și mi-aș dori atât de mult să încerci rețeta mea și să te convingi ce simplă este! Ca să nu mai spun și ce gust delicios ascund aceste elcere.... poți să le umpli cu budincă de vanilie dacă nu ai timp să pregătești crema sau doar cu frișcă și vor fi minunate! Ce zici, încerci?Ingrediente (aprox. 10 buc.):
200ml apă
70ml ulei
sare
100g făină
3 ouă

Ingrediente cremă:
100g zahăr
3 ouă
3 linguri amidon de porumb
300ml lapte
esență de vanilie
ciocolată (pentru glazurat)

       Începem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se desprinde de pe pereții vasului.

        Lăsăm aluatul la răcit.
        Punem apoi cele 3 ouă peste aluat și mixăm până când s-au omogenizat bine.

       Ungem o tavă cu puțin ulei și punem o hârtie de copt peste. Întotdeauna ung sub hârtia de copt, pentru că se întinde mult mai bine. ATENȚIE! Pe hârtia de copt nu punem ulei!
Cu ajutorul unui poș formăm mini eclerele, lăsând spațiul între ele. Mie îmi plac eclerele rotunde, mi se par mai jucăușe, dar dacă tu vrei, poți să le faci în formă de bastonașe.
        Punem tava în cuptorul preîncălzit și lăsăm să se coacă la foc mare, pentru aprox. 15 minute, FĂRĂ A DESCHIDE UȘA CUPTORULUI! Se vor lăsa dacă ești nerăbdătoare ha.
        Când vezi că au crescut frumos, reduci focul și le mai lași la copt pentru aprox. 10 minute.
       Pentru cremă vom amesteca ouăle, zahărul și amidonul. Punem laptele,esența de vanilie și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm continuu, până când s-a îngroșat ca o budincă. Trebuie să fii cu ochii pe cremă, pentru că se va prinde repede.


        Lăsăm să se răcească complet, apoi mixăm la viteză maximă până când obținem o cremă fină.
        Tăiem choux-urile pe jumătate, le umplem cu cremă și apoi le glazurăm cu ciocolată.

       Lăsăm eclerele la rece pentru câteva ore, apoi le servim fără să stăm pe gânduri!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu