Crispy Strips


        Nu cred că are rost să te întreb dacă ai auzit de „crispy strips” sau dacă mănânci fast food sau dacă îți plac, pentru că știu că deja salivezi. Nu există om pe planetă care să nu saliveze când vede aceste fâșii crocante din piept de pui. Are rost însă să îți spun că poți pregăti și tu acasă crispy strips, cu același gust, o, stai, scuze! Cu un gust de 10000000000 de ori mai bun! Și crede-mă, sunt modestă ha! Poți să faci fâșiile de pui super picante sau mai dulci, cum îți plac ție. Adevărul este că rețeta iese  delicioasă dacă lași puțin carnea la marinat. Și prin puțin, mă refer peste noapte. Dar potoliți-vă, cine crezi că are atâta răbdare? EU NU! Așa că, iese super delicioasă rețeta și dacă sari peste acest pas. Dacă ești mai răbdătoare, musai să lași carnea la marinat peste noapte (în sosul pe care îl facem mai jos). Dacă ești ca și mine însă, după ce condimentăm carnea și facem sosul, o dăm pe prăjit direct, doar ne este foame, nu?
        Noi am servit fâșiile de pui direct din tigaie în primele minute, apoi ne-am potolit și le-am servit alături de o porție sănătoasă de cartofi prăjiți și sos picant! Te alături trupei noastre?

Ingrediente:
1 kg piept de pui (doar nu ne jucăm!)
2 ouă
250ml lapte
200g făină
sare, piper, chilli, leuștean, cimbru, usturoi pudră, ceapă pudră
1 linguriță muștar
sos Teriyaki și Woksauce
ardei iute tocat
fulgi de porumb
pesmet


          Amestecăm bine laptele cu ouăle. Punem făina și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
         Punem toate celelalte ingrediente (condimentele și cele două tipuri de sosuri).


        Spălăm și tăiem pieptul de pui fâșii lungi. Îl amestecăm cu sosul obținut. Aici este momentul în care ar cam trebui să lași carnea la marinat peste noapte. Eu ți-am zis, nu am avut atâta răbdare.

         Punem și puțin ardei iute tocat dacă vrem să obținem crispy strips cu gust picant.

        Separat, amestecăm fulgii de porumb mărunțiți și pesmetul. Puneți câte o mână de fulgi de porumb și 2-3 lunguri de pesmet și mai adăugați pe parcurs, pentru că datorită sosului, fulgii se vor umezi și nu se vor lipi de carne dacă puneți mult dintr-odată.
        Scoatem câte o bucată de pui și o tăvălim prin fulgii de porumb, apoi o punem direct în tigaia cu ulei încins. Scoatem carnea pe un șervețel să absoarbă uleiul.


         Servim aceste delicioșenii cât de repede posibil!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu